Special

Roşiile fermierilor din Olt, fără pesticide

Roşiile fermierilor olteni au trecut testul pesticidelor. Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Olt au prelevat mai multe probe din roşiile fermierilor olteni, pentru a se stabili dacă există reziduuri de pesticide. Rezultatele arată că pesticidele găsite nu depăşesc limita admisă. Roşiile au fost testate de Laboratorul Central din Bucureşti, autorizat pentru remanenţa pesticidelor. Probele au fost ridicate de la 700 de fermieri care au ieşit până acum pe piaţă şi care aşteaptă şi acel ajutor de minimis de 3000 de euro de la stat.

Marian Baracu este cel mai mare producător din comuna Izbiceni. Are peste 6000 de metri pătraţi de teren cu solarii. Primele roşii le-a scos pe piaţă la mijlocul lunii mai. Le vinde în pieţele din Sibiu, la preţul de 6 lei pentru un kilogram de roşii. Spune că roşiile sale sunt foarte ecologice.

"Încrederea trebuie să fie maximă că nu folosim produse care ne dăunează în primul rând nouă pentru că şi noi consumăm din ele. Nu numai le comercializăm. Şi în ultima perioadă după cum se vede aicea avem şi o cultură cu combarere biologică", spune Marian Baracu-producător.

Nu este singurul producător care spune despre marfa lui că este foarte naturală şi că pesticidele folosite au fost... în limita bunului simţ.

"Cumpărătorii nu trebuie să îşi facă probleme în această privinţă. De ce spun asta? Pentru că de fiecare dată salariaţii Direcţiei Judeţene care au mers în teren atunci când s-a făcut plantarea şi verificările în teren, în mod special la roşii, li s-a atras atenţia fermierilor, atenţie cu ce feritilizaţi", spune Emil Marinescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Olt.

Oltul conduce detaşat în topul judeţelor cu numărul cel mai mare de legumicultori, peste 1.600, care au accesat acest ajutor de 3000 de euro. Până acum, şapte sute de fermieri au reuşit să depună acest dosar şi aşteaptă să le fie viraţi banii în conturi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...