Eveniment

Ploi torenţiale şi grindină, în Olt

A plouat toreţial şi a bătut grindina în mai multe localităţi din judeţul Olt

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu, a declarat că s-a intervenit la o gospodărie în comuna Osica de Sus.

"În jurul orei 19.00, o persoană, din comuna Osica de Sus, a anuntat prin intermediul 112 că, în urma precipitaţiilor, s-a acumulat apa în curtea gospodăriei şi a afectat si o anexă folosită ca bucătărie. La faţa locului s-au deplasat pompierii de la Garda Osica, cu o autospecială de stingere şi au asanat apa", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

În comunele Oboga şi Morunglav a fost înregistrată grindină.

Reprezentanţii ISU au mai precizat că pagubele vor fi evaluate de Comitetul Local de Situaţii de Urgenţă. Ulterior, o comisie merge în teren şi verifică.

Pentru judeţul Olt s-a emis, miercuri, un Cod Galben de ploi, precipitaţiile putând atinge şi la 70 de litri pe metrul pătrat.
Atenţionarea meteorologică intră în vigoare miercuri la ora 18.00 şi este valabilă până joi la ora 23.00.

În acest interval, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare, potrivit ANM, în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20-30 de litri pe metrul pătrat şi pe spaţii restrânse 50-70 de litri pe metrul pătrat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...