Actualitate

Ministerul Dezvoltării a semnat finanţarea pentru modernizarea DJ 552 Craiova - Cetate

Investiţia în valoare de 165.434.908,36 lei va fi finanţată în proporţie de 98% din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional

Sevil Shhaideh, viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene (MDRAPFE), a semnat miercuri, 7 iunie, cel de-al cincilea contract de finanţare cu fonduri europene pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională. Proiectul va fi implementat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, şi vizează modernizarea DJ 552, Craiova-Mofleni-Bucovăţ-Terpeziţa-Sălcuţa-Vîrtop-Caraula-Cetate (jud. Dolj).

Potrivit comunicatului remis presei de minister, vor fi modernizaţi 67,571 km de drumuri judeţene conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T) şi se vor construi 21,23 km de piste pentru biciclişti, 14 staţii de autobuz pentru transport public de persoane, precum şi elemente suplimentare destinate creşterii siguranţei rutiere.
“Este un proiect extrem de important atât pentru judeţul Dolj, cât şi pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, de acest drum judeţean beneficiind nu doar cei peste 300.000 de locuitori care au acces direct la infrastructura rutieră din zonă, dar şi agenţi economici şi potenţiali investitori, operatori de transport, participanţi la trafic, turişti. Mă bucur că putem finanţa proiecte care vin în sprijinul autorităţilor publice locale prin crearea de condiţii optime pentru dezvoltarea comunităţilor şi a infrastructurii de bază”, a declarat Shhaideh, subliniind că fondurile europene alocate României constituie o sursă de finanţare foarte importantă pentru dezvoltarea economiei şi a societăţii în general, iar creşterea gradului de absorbţie rămâne o prioritate absolută a Guvernului.
Valoarea totală a investiţiei este de 169.355.115,16 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE — AM POR este de 165.434.908,36 de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...