Sub Lupă

Salvie cu acetonă, vândută minorilor din Olt şi Vâlcea

Drogurile erau procurate din Craiova sau prin comenzi on-line, iar ulterior erau preparate, ambalate şi comercializate, numai în Slatina fiind obţinuţi 300.000 de lei din vânzarea lor

Şase persoane, printre care şi angajaţi ai Spitalului din Slatina, Olt, au fost reţinute azi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna februarie 2016, inculpaţii Iordache Marius Ionuţ, Lilea Ana, Manda Marius Ionuţ şi Manda Claudiu Silviu au constituit un grup infracţional organizat la care ulterior au aderat inculpaţii Jumătate Cezar Bogdan, Denghel Rareş Petrişor şi Lale Ilie Leonard şi care a avut ca scop procurarea şi distribuirea atât de droguri de risc cât şi de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. Drogurile şi substanţele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau procurate de pe raza municipiului Craiova sau prin plasarea unor comenzi on-line pe diverse site-uri, iar ulterior erau preparate, ambalate şi comercializate către diverse persoane de pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea", se arată într-un comunicat al DIICOT. Membrii grupului, distribuiau produsele atât în zona PROGRESUL, cât şi în zona unei şcoli generale şi a unui liceu.
În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în momentul în care primeau o comandă, membrii grupului se deplasau cu autoturismele în diferite zone din municipiul Slatina, unde livrau comenzile, încasând sume între 10 şi 25 lei, în funcţie de produs, respectiv ţigarete confecţionate sau produse cu materiale vegetale. Aceştia îşi produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive prin amestecarea plantelor de salvie cu acetonă ori alcool etilic. Astfel, produsul creat avea efecte psihoactive diferite decât substanţele psihoactive cumpărate de pe raza municipiului Craiova. "În urma investigaţiilor efectuate în cauză, s-a constatat că respectivele produse comercializate de către membrii grupului au provocat consumatorilor de astfel de produse, în special minori, stări de somnolenţă, de debarasare de la viaţa cotidiană, fie pe termen scurt, fie pe termen lung, iar mulţi dintre aceştia au avut perioade în care, după consumarea acestor produse, au fost internate în stare gravă în unităţi spitaliceşti. Din actele de urmărire penală efectuate în cauză, a rezultat că din luna februarie 2016, inculpaţii au comercializat peste 10 kg de droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în valoare de peste 300.000 lei, către diverse persoane de pe raza judeţului Olt", se mai precizează în comunicatul DIICOT. În cursul zilei de astăzi, inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

08.06.2017 - 19:10KlausJohannis:Normal ca toti copiii fumeaza acetona daca sistemul asta politic este atat de prost organizat si badjocorit incat oamenii nu au acces la calitate produselor si evident calitatea vietii ..

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...