Administraţie

Proiectul „Mirajul Oltului”, sub semnul întrebării

Primarul Călimăneştiului se teme că pentru acest proiect nu mai există bani pentru cofinanţare

Proiectul „Mirajul Oltului” este aruncat în zona incertitudinii. Actualul primar al oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu, vrea să facă o dezbatere publică, chiar dacă proiectul se află deja într-o fază avansată, în timp ce unii consilieri se tem că acesta ar putea renunţa la proiectul care a fost semnat în 2011, la Vâlcea, în prezenţa fostului ministru, Elena Udrea.

Unul dintre cele mai mari proiecte, „Mirajul Oltului”, care urmăreşte reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii turistice a staţiunii, respectiv parcul acvatic şi centrul de relaxare Călimăneşti, parcul de agrement şi sport Jiblea, Călimăneşti, care prevăd, printre altele, construcţia mai multor piscine, ridică semne de întrebare. Mai mulţi consilieri locali din Călimăneşti susţin că primarul Florinel Constantinescu nu ar mai fi atât de interesat să continue acest proiect de teamă că nu există bani de cofinanţare. Mai mult, primarul susţine că are în intenţie să organizeze şi o dezbatere publică, deşi proiectul este într-o fază destul de avansată de derulare. Chiar dacă până acum nu s-au primit banii pentru demararea lucrărilor, toate contractele au fost semnate. „Investiţiile în infrastructura de turism duc la îmbunătăţirea şi diversificarea ofertei turistice, creşterea atractivităţii ariei cu potenţial balnear natural şi a numărului mediu de turişti. Astfel, se va realiza construirea şi dotarea pentru Parcul acvatic şi centrul de relaxare Călimăneşti, precum şi Parcul de agrement şi sport Jiblea, Călimăneşti. Parcul acvatic şi centrul de relaxare Călimăneşti va fi amplasat în zona centrală a staţiunii Călimăneşti-Căciulata, pe malul drept al râului Olt. Dar, din păcate, actualul primar încă analizează dacă va mai continua, sau nu, acest proiect. Ştim că nu sunt bani pentru cofinanţare, dar haideţi să identificăm soluţii! Avem nevoie de acest proiect care va revigora aşa cum trebuie turismul la Călimăneşti, iar vizitatorii vor avea astfel mai multe posibilităţi de recreere, fiind cunoscut faptul că mulţi dintre cei care aleg staţiunea Călimăneşti pentru a-şi petrece timpul liber sunt încântaţi de băile cu apă termală, care se pot face pe parcursul întregului an”, susţine consilierul UNPR, Mircea Stănculescu.

"Mirajul Oltului se suprapune cu Centrul de Informare Turistică, s-au făcut nişte modificări în parc fără nicio consultare.", Florinel Constantinescu, primar Călimăneşti

Constantinescu: „Nu am spus că voi renunţa la proiect”

Proiectul are o valoare totală de 34.981.301,21 de lei, pentru care Consiliul Judeţean asigură 11.075.538,50 de lei. Implementarea proiectului propus alături de alte investiţii în infrastructura de turism vor permite staţiunii balneare Călimăneşti-Căciulata să folosească avantajele oferite de potenţialul său turistic natural şi va ajuta la creşterea numărului mediu de turişti care vizitează staţiunea. Aproape 2.500.000 de locuitori ar urma să beneficieze de acest proiect. Pe de altă parte, edilul din Călimăneşti, Florinel Constantinescu susţine că nu a luat niciodată decizia de a renunţa la proiect, însă şi ar dori să se realizeze o dezbatere publică. „Eu nu am spus că nu voi derula proiectul, am spus doar că voi consulta populaţia, acolo sunt multe lucruri legate de proiect ce nu au fost discutate. „Mirajul Oltului” se suprapune cu Centrul de Informare Turistică, s-au făcut nişte modificări în parc fără nicio consultare. Este doar o idee, nu am apucat să vorbesc cu nimeni despre acest subiect. Mircea Stănculescu face în continuare campanie electorală, el vrea să candideze peste patru ani şi caută tot felul de subiecte de presă”, a declarat Florinel Constantinescu.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean, care sunt parte în acest proiect spun că edilul nu ar trebui să îşi facă griji pentru banii de cofinanţare şi mai mult au subliniat că abandonarea proiectului este imposibilă. Proiectul se află în faza în care se evaluează ofertele depuse la licitaţie. „Nu se pune problema renunţării la proiect, toate contractele au fost semnate, mai puţin cel de lucrări şi ne aflăm într-o fază destul de avansată. Dacă există probleme, ele vor fi rezolvate, iar dacă proiectul se suprapune cu acel centru, el poate fi integrat în proiect. Vom discuta dacă este cazul cu primarul, dar proiectul va merge înainte”, spun reprezentanţii CJ Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

01.10.2012 - 08:43MIRCEA STANCULESCU:Pai cum domnule primar, nu spuneati asta chiar in biroul dumneavoastra ? ca inca nu ati luat decizia, insa vreti sa renuntati la acest proiect ? Dar inainte de a lua decizia, consultati si consiliul local ca nu sunteti singurul ales local in acest oras. Nu procedati ca in Jiblea -Noua. Si nu mai aruncati gongorite cum ca asi face campanie electorala. Nu fac campanie electorala, fac opozitie domnule primar pentru ca vad ca mergem din rau in mai rau!

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...