Sport

Investiţiile în infrastructura sportivă sporesc atractivitatea comunei Dăeşti

În localitatea situată între Râmnic şi Călimăneşti, pe malul stâng al Oltului, se conturează un concept complet de găzduire a cantonamentelor sportivilor aflaţi în pregătire

George Popolan este încă dinainte de a ajunge primar al comunei principalul susţinător al Viitorului Dăeşti, formaţie care a devenit oficial, vineri, 2 iunie, campioana judeţului Vâlcea la fotbal. El însuşi fost sportiv de performanţă, tânărul ales continuă să susţină domeniul care l-a pasionat şi din fruntea administraţiei locale, de data asta şi productiv pentru localitatea în fruntea căreia a fost ales.

În acest sens, comuna sa va beneficia în curând şi de o cochetă sală de sport, care va fi construită de Compania Naţională de Investiţii în curtea Şcolii Dăeşti. Aceasta va avea o capacitate de 180 de locuri şi toate facilităţile necesare pentru a găzdui competiţii sportive chiar şi de nivel naţional, cel puţin pentru categoriile de juniori şi tineret, dar şi pentru seniori, la anumite sporturi.
Baza sportivă de la Fedeleşoiu, acolo unde îşi dispută partidele de pe teren propriu Viitorul, se ridică deja la rigorile impuse de cerinţele ligii a treia de fotbal, dispunând de vestiare moderne, tribună, suprafaţă de joc bine întreţinută şi împrejmuită şi un teren cu suprafaţă sintetică pentru antrenament, toate înconjurate de un cochet parc.
Cu toate acestea, Primăria şi Consiliul Local Dăeşti vor investi în continuare în această bază. Potrivit spuselor lui George Popolan, administraţia locală şi-a propus să investească şi în amenajarea unor facilităţi moderne de cantonament pentru sportivi, completând un concept integrat care să atragă şi bani în localitate. “Investiţia nu va avea ca beneficiar strict formaţiile de seniori şi juniori care activează sub culorile clubului nostru, ci va putea fi pusă şi la dispoziţia altor cluburi, contra cost, care vor dori să-şi pregătească sportivii într-o zonă liniştită, cu aer curat şi un peisaj deosebit şi aflată la foarte mică distanţă de facilităţile de cazare şi masă. Suntem la doi paşi atât de Râmnicu Vâlcea, cât şi de staţiunea Călimăneşti şi putem creşte atractivitatea comunei şi pentru acest segment de nişă atât pe timpul verii, cât şi pe timpul iernii, pentru că vom dispune, în curând, şi de sală de sport. Nu vreau să dau mai multe detalii acum pentru că nu este clar încă dacă putem obţine în administrare baza de la Fedeleşoiu. De asta depinde foarte mult şi pe ce surse de finanţare ne vom concentra”, ne-a declarat George Popolan.

Primul meci al barajului de promovare în Liga a III-a, la Fedeleşoiu

Campioana judeţului Vâlcea la fotbal s-a decis încă din penultima etapă a Superligii (sâmbătă, 27 mai), atunci când lidera clasamentului, Viitorul Dăeşti, s-a impus la limită, pe terenul ocupantei locului secund, Posada Perişani (1-0). În ultima etapă, disputată vineri, 2 iunie, formaţia din comuna vecină cu Râmnicu Vâlcea s-a impus categoric şi la Orleşti, învingând Voinţa cu un neverosimil 8–2. Astfel, Viitorul a câştigat detaşat competiţia, la distanţă de opt puncte faţă de urmăritoarea Posada, care s-a împiedicat acasă şi de ocupanta ultimului loc al podiumului, Flacăra Horezu (2-3). Campioana Vâlcii va întâlni în dublă manşă, conform anunţului oficial făcut de FRF, în barajul de promovare în Liga a III-a, campioana judeţului Olt, AS Milcov. Turul va avea loc pe 17 iunie (ora 18.00), pe terenul din Fedeleşoiu, iar returul pe 24 iunie (ora 17.30), pe cel al formaţiei din judeţul vecin.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...