Ultima Oră

Alte două case demolate la Alunu

Situaţia este tot mai critică la Alunu, în judeţul Vâlcea. Încă două familii vor rămâne fără case. Autorităţile au decis să evacueze oamenii din cele două gospodării, aflate în apropierea drumului judeţean care trece prin localitate, din cauza malurilor de pământ care le ameninţă casele. Prefectul judeţului susţine că muncitorii se luptă de trei săptămâni cu malul de pământ să nu ajungă în drumul judeţean, însă, pericolul este foarte aproape.

Pericolul este departe de a fi trecut la Alunu, în judeţul Vâlcea. Autorităţile spun că de azi noapte până în această dimineaţă, pământul a înaintat 12 metri şi continuă să o facă. Pentru că nu au reuşit să ţină pe loc alunecarea, s-a decis evacuarea a încă două familii. De ieri, autorităţile le-au comunicat că vor putea începe să îşi demoleze casele. "Au venit cei de la ISU, am demolat coteţe, anexe tot, animale le-am dus", spune Nicoleta Avram. În această dimineaţă pământul a ajuns la casa lor. "De ieri dimineaţă şi până azi dimineaţă cred că mai mult de 12 metri a venit, în situaţia în care s-a lucrat continuu cu trei excavatoare. S-a încărcat continuu. Şi tot avansează", mai spune femeia.

Cele două familii evacuate azi vor fi cazate în centrul social, unde mai locuiesc şi alţi sinistraţi. Aceştia se plâng că nimeni nu a mai trecut pe la ei, nici alimente nu au primit. Malurile de pământ se apropie încet, încet de drumul judeţean 605C şi există riscul ca masele de pământ în mişcare să ajungă în albia râului Olteţ. Astăzi, la Prefectura Vâlcea, a fost convocat un nou comitet pentru situaţii de urgenţă.

"Lucrează în zonă utilaje de la mai multe instituţii şi societăţi comerciale. Încercăm să eliminăm presiunea de pe haldă, să o ducem pe laterale, să nu ajungă la drumul judeţean. Ce pericol există pentru ca pământul să ajungă în drumul judeţean? Pericolul poate exista dacă nu se lucrează dată fiind distanţa foarte mică", a declarat prefectul Florian Marin.

În continuare se caută soluţii şi s-au cerut expertize tehnice care să stabilească vinovaţii. În timp ce autorităţile spun că exploatarea minieră din zonă este de vină, reprezentanţii acesteia spun că alunecarea este o calamitate naturală. Cert este că sinistraţii au anunţat că vor acţiona în instanţă exploatarea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...