Economic

Faurecia continuă angajările la fabrica din Budeşti – Vâlcea

Administraţia locală îşi pune mari speranţe în Guvern pentru asigurarea finanţării introducerii canalizării necesare şi parcului industrial din comună

Investitorul francez Faurecia continuă să se menţină în prim-planul afacerilor cu capital străin atrase de judeţul Vâlcea. Consorţiul care deţine o fabrică inaugurată anul trecut în comuna Budeşti, vecină cu Râmnicul, continuă să facă angajări, iar primarul Ionel Vlădulescu susţine că acest lucru demonstrează seriozitatea şi soliditatea afacerii.

“Facem şi noi eforturi pentru a ne respecta angajamentele. Cei de la Faurecia chiar vor să se extindă. Noi am depus la finanţare prin OG 28 proiectul de introducere a reţelei de canalizare în satele Linia şi Racoviţa tocmai cu scopul de a asigura această utilitate publică şi investitorilor din parcul industrial. Dar, de ea vor beneficia şi foarte multe locuinţe din cele două sate, cam tot ce înseamnă gospodărie cu acces la drumurile naţionale DN 7 şi DN 67. Valoarea estimativă a proiectului se apropie de un milion de euro, deci vorbim de un proiect complex, implementarea rapidă a acestuia depinzând foarte mult de cât de repede se mişcă decizia la toate nivelurile”, ne-a declarat Ionel Vlădulescu.

Peste o mie de gospodării alcătuiesc satele Racoviţa şi Linia din comuna Budeşti. Primăria intenţionează să construiască tot cu bani guvernamentali şi poduri şi punţi pietonale în diverse puncte ale localităţii. Un alt obiectiv important pe agenda administraţiei locale este şi construirea unei grădiniţe noi în satul Budeşti, proiect în valoare estimativă de 170.000 de lei, a cărui fianţare a fost, de asemenea, solicitată Ministerului Dezvoltării.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...