Actualitate

Străzile din Costeşti, numite după fostul primar şi primul locuitor de pe stradă

Este revoltă în localitatea vâlceană Costeşti. Şi asta după ce primarul din localitate a amplasat şase indicatoare cu numele străzilor ce provin două dintre ele de la fostul primar şi celelalte de la primul locuitor al fiecărei străzi. La doar câteva ore după ce au fost amplasate, indicatoarele au fost vandalizate de câţiva localnici nervoşi şi edilul a fost nevoit să renunţe la idee. Acum se gândeşte la o altă soluţie pentru redenumirea străzilor.

Scandalul în comună a început în urmă cu două săptămâni, când, la ultima şedinţă de consiliu local, edilul ar fi găsit într-un sertar al primăriei o hotărâre prăfuită de peste 18 ani în care erau denumite străzile din localitate. Culmea este că la vremea aceea primar era Dumitru Martinescu, care acum apare pe două dintre străzi. Alte patru străzi poartă numele primilor cetăţeni care locuiesc pe aceste străzi. De cum au apărut indicatoarele au apărut şi nemulţumirile.

„Păi, stai, mă, că mergem şi noi la Vâlcea că am auzit că l-a schimbat, că e altul. Vi se pare normal? Nu. E hotărârea consiliului. Care, bă? Păi dânşii ştiu care sunt consilierii. Ce a făcut domnul Martinescu pentru localitatea asta? A tras mălaiul”, spune unul dintre localnici.

Decizia a învrăjbit şi consilierii locali, care nu au fost de acord cu această decizie. După ce localnicii nervoşi au distrus indicatoarele, edilul a făcut plângere la poliţie, dar pentru că i s-a spus că este paguba mică şi-a retras plângerea.

„Asta nu e decizia mea. Asta e decizia domeniului public. Străzile sunt conform domeniului public. Deci nu am luat eu decizia din cap aşa. Denumirile străzilor sunt conform unei hotărâri de consiliu, nu le-am luat eu de nebun”, spune Toma Peştereanu, primarul din Costeşti.

În următoarea şedinţă de consiliu local, de luna viitoare, primarul va propune schimbarea denumirilor acestor străzi.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...