Actualitate

28 de antreprenori romi, finanţaţi cu peste 160.000 de franci elveţieni

28 de mici antreprenori de etnie romă şi alte grupuri vulnerabile din Dolj, Gorj şi Olt sunt susţinuţi în cadrul proiectului zefiR - Împreună pentru puterea de acţiune pentru dezvoltarea de mici afaceri. Aceştia vor fi finanţaţi cu sume între 2.400 şi 22.000 de franci elveţieni, în valoare totală de peste 160.000 de franci elveţieni, pentru a dezvolta fie noi activităţi generatoare de venit, fie afaceri deja existente.

Fundaţia Terre des homme Elveţia, Fundaţia PACT şi Fundaţia NESsT România, partenere în proiectul zefiR, au acordat aceste finanţări cu sprijinul unui grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. În urma unui proces amplu de selecţie, formare şi sprijin pentru dezvoltarea unui plan de afacere vor fi finanţate în cadrul zefiR:
- 12 activităţi familiale generatoare de venituri în Ocolna (Dolj), Mârza (Dolj), Negoi (Dolj), Grădinari (Olt) şi Piatra Olt (Olt);
- 3 cooperative ce reunesc alţi 10 antreprenori în Ocolna (Dolj), Caracal (Olt) şi Câlnic (Gorj);
- 6 afaceri cu potenţial de a crea impact în comunitate în Polovragi (Gorj), Negoi (Dolj), Grădinari (Olt), Mârza (Dolj) şi Bumbeşti-Jiu (Gorj).

Afacerile selectate se desfăşoară în următoarele domenii: legumicultură, cultivarea pepenilor, colectarea şi uscarea ciupercilor de pădure, creşterea de bovine şi producţia de lapte, construcţii şi amenajări exterioare, prelucrarea lemnului şi a metalului.

"Implicarea în programul zefiR a fost o experienţă frumoasă! Am învăţat cum să îmi promovez afacerea şi cum să atrag clienţi. Mai mult decât atât, finanţarea m-a ajutat să îmi îndeplinesc visul. Posibilitatea de a achiziţiona scule şi de a-mi legaliza afacerea sunt pentru mine un mare dar. Pe viitor, aş vrea să îmi măresc echipa cu cel puţin 10 băieţi. Deja avem foarte mulţi clienţi care ne contactează", a spus Dan Falcoi, din Mârza, judeţul Dolj, care are o afacere în domeniul construcţiilor.

În perioada următoare, până la finalizarea proiectului în 2018, cei 28 de antreprenori vor primi consultanţă şi acompaniere din partea celor trei organizaţii partenere pentru a implementa activităţile prevăzute în planul afacerii şi a identifica şi accesa noi oportunităţi de dezvoltare a afacerilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...