Inedit

Zeci de craioveni la picnic de lectură în centrul oraşului

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” a organizat, marţi, de la ora 18.00, pe pajiştea verde din spatele Statuii ”Mihai Viteazul”, cea de-a doua ediţie a evenimentului cultural “Pătura care citeşte”.

Craiovenii au fost invitaţi să vină însoţiţi de o carte şi o pătură pentru a se întinde la o sesiune inedită de lectură în centrul oraşului, pentru a se bucura de aer curat, de cărţi, muzică, poezie şi artă. Când se va lăsa întunericul peste Cetatea Băniei, lecturile vor continua la lumina lumânărilor, alături de scriitori craioveni.

Pe lângă prilejul ca zeci de craioveni să citească în aer liber, evenimentul a reunit o serie de alte activităţi cultural-educative. Astfel, elevii Liceului de Arte “Marin Sorescu”, coordonaţi de profesorul de limba română Angi Melania Cristea, au susţinut mai multe recitaluri vocale, la chitară.
“Succesul pe care l-am avut în rândul cititorilor, în urmă cu doi ani, la prima ediţie «Pătura care citeşte» organizată la Craiova, ne-a determinat să repetăm experienţa şi în acest an, în ultima zi a primăverii, în cadrul Zilelor Municipiului Craiova. Ne bucură faptul că ideea unui picnic urban de lectură este bine primită şi la Craiova. Alături de această acţiune, Biblioteca Aman desfăşoară o serie de alte activităţi cu ocazia Zilelor Craiovei. Vom derula, deci, activităţi interactive pentru cei mici, vom vernisa expoziţii şi vom lupta pe toate fronturile pentru a face convertiri la lectură”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...