Actualitate

O comisie interministerială va stabili cauzele alunecării haldei de steril de la Alunu

Prefectul Florian Marin a convocat, în regim de urgenţă, pentru miercuri, 31 mai, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Întâlnirea va viza aprobarea transmiterii unei informări către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea constituirii, în temeiul legal, a unei comisii interministeriale, care să analizeze cauzele ce au determinat alunecarea haldei de steril din localitatea vâlceană Alunu.

Marţi, 30 mai, a avut loc o nouă şedinţă de lucru la sediul instituţiei Prefectului de Vâlcea cu reprezentanţi ai instituţiilor şi societăţilor ce îşi desfăşoară activitatea în legătură cu situaţia apărută în localitatea Alunu, din cauza alunecării haldei de steril. La invitaţia lui Florian Marin, prefectul judeţului Vâlcea, au răspuns reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – Vâlcea, CET Govora – Direcţia Exploatare Minieră Berbeşti, ICSITPML Craiova, Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A. şi ai Primăriei comunei Alunu.
“Tematica întâlnirii a fost reprezentată de situaţia actuală a alunecării de teren din zona haldei de steril din comuna Alunu, tendinţe de manifestare a acesteia, influenţa maselor de pământ aflate în mişcare asupra zonei locuite şi asupra infrastructurii tehnico - edilitare a localităţii, precum şi identificarea posibilităţilor de reconstrucţie a gospodăriilor afectate pe alte amplasamente stabile din punct de vedere geologic. În urma discuţiilor, s-a stabilit convocarea în regim de urgenţă a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la data de 31 mai 2017, ora 9:00, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Vâlcea, în sala nr. 2. Întâlnirea va viza aprobarea transmiterii unei informări către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea constituirii în temeiul legal a unei comisii interministeriale, care să analizeze cauzele ce au determinat alunecarea haldei de steril din localitatea Alunu”, se arată într-un comunicat remis presei marţi de instituţia Prefectului de Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...