La Ţară

Una caldă, alta rece pentru primarul liberal Ilie Fârtat

Programul investiţional din Horezu merge în doi timpi, după ce Consiliul Judeţean a amânat alocarea fondurilor necesare pentru refacerea drumului de acces între „capitala ceramicii româneşti” şi Mănăstirea Hurezi, singurul monument din ţară inclus în patrimoniul UNESCO. Paradoxal, în acelaşi timp, primarul din Horezu a primit fonduri pentru asfaltarea unui drum secundar din localitate. Colac peste pupăză, Capitala Olteniei de sub Munte va primi în această săptămână vizita unei masive delegaţii internaţionale, destinaţia acestora fiind... Mănăstirea Hurezi.

„Ne-au alocat doar promisiuni!”

"...mă apucă disperarea când mă gândesc la drumul care leagă oraşul de Mănăstirea Hurezi. Nu ni s-au dat bani decât pentru un studiu geotehnic pentru înlăturarea alunecărilor de teren, iar Consiliul Judeţean Vâlcea a amânat alocarea fondurilor pentru demararea lucrărilor.", Ilie Fârtat, primar Horezu

Deşi, în momentul de faţă, primarul Ilie Fârtat poate să îşi ia grija de la bătăile de cap pe care i le dădea drumul dintre Romanii de Jos-Romanii de Sus, alte probleme mai mari par să nu îi dea pace alesului din Horezu. „Într-adevăr, am primit suma de 860.000 lei pentru modernizarea drumului între Romanii de Jos şi Romanii de Sus. Am făcut deja rigolele şi podeţele, în acest moment am trecut la asfaltarea celor patru kilometri de drum. Sunt mulţumit de faptul că am reuşit să punem în practică acest proiect, dar mă apucă disperarea când mă gândesc la drumul care leagă oraşul de Mănăstirea Hurezi. Nu ni s-au dat bani decât pentru un studiu geotehnic pentru înlăturarea alunecărilor de teren, iar Consiliul Judeţean Vâlcea a amânat alocarea fondurilor pentru demararea lucrărilor. Drumul întreg este afectat, toţi turiştii care au vizitat mănăstirea în această vară au simţit pe pielea lor cât de serioasă este situaţia. Cu toate acestea, nouă ni s-au alocat doar promisiuni!”, susţine Ilie Fârtat. La sfârşitul acestei luni, Horezu urmează să primească vizita unei importante delegaţii internaţionale, compusă din întreprinzători în turism, dezvoltatori de programe turistice, dar şi a reprezentanţilor Chinei în comisia de patrimoniu a UNESCO, ţinta acestora fiind, evident, ctitoria lui Constantin Brâncoveanu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...