Eveniment

Transalpina a fost deschisă circulaţiei

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), o comisie a inspectat drumul şi a decis redeschiderea circulaţiei pe Transalpina

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis ieri deschiderea oficială a celei mai înalte şosele din ţară, Transalpina. O comisie de specialişti de la Drumurile Naţionale din Gorj şi Vâlcea, respectiv de la Serviciile Rutiere din Gorj şi Vâlcea, a efectuat ieri o inspecţie pe Transalpina pentru a vedea condiţiile de acolo.

Comisia s-a întâlnit şi a decis: DN 67C între km 34+800 şi 59+800, Transalpina, se deschide circulaţiei publice. Începând cu acest sezon se modifică restricţia de tonaj, de la 3,5 tone la 7,5 tone.

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România cât şi din întregul lanţ al Munţilor Carpaţi, atât din ţară cât şi din afara ei, atingând altitudinea maximă (2.145 m) în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munţii Parâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului şi Valea Jiului, între care se află, şi leagă localitatea Sălişte din Sibiu de localitatea Novaci din Gorj.

Transalpina a fost închisă în noiembrie, anul trecut.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...