Inedit

Grigore Cartianu îşi va lansa cărţile la Râmnicu Vâlcea

Reputatul ziarist va vorbi publicului vâlcean despre “diversiunile criminale din decembrie 1989”

Cunoscutul ziarist Grigore Cartianu se va întâlni, joi, 1 iunie, de la ora 18.00, cu publicul vâlcean, unde va susţine conferinţa cu tema: “Crimele Revoluţiei Române. Sângeroasa diversiune a KGB în decembrie 1989”. Dezbaterea va avea loc la sediul USR din Râmnicu Vâlcea, pe Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 23 (vizavi de Sala Sporturilor).

Originar din Gorj, Grigore Cartianu este autorul a patru cărţi meticulos documentate despre evenimentele din Decembrie 1989: “Sfârşitul Ceauşeştilor”, “Crimele Revoluţiei”, “Teroriştii printre noi” şi “Cartea Revoluţiei”. De asemenea, a realizat scenariul filmului documentar “Moartea Ceauşeştilor. Trei zile până la Crăciun”, în regia maestrului Radu Gabrea.

Conferinţa va cuprinde o prezentare făcută de Grigore Cartianu, un dialog cu publicul (întrebări / răspunsuri) şi o sesiune de autografe. Autorul va semna autografe pe toate cele 7 cărţi din seria de autor Grigore Cartianu (cele de mai sus, plus “Jurnalul unui puci ratat”, “Miracolul din noiembrie” şi “Hagi”).
Cărţile pot fi procurate la faţa locului. Intrarea este liberă.

Cărţile din seria de autor Grigore Cartianu

- „Sfârşitul Ceauşeştilor” – vol. 1 din trilogia “Misterele Revoluţiei”. Este povestea tragică şi grotescă a unui cuplu dictatorial care se credea nemuritor. O carte de mare impact în România, cu vânzări de 147.000 de exemplare. Publicată în tiraje de mii de exemplare în Italia şi Brazilia; în curs de publicare în alte ţări europene.

- „Crimele Revoluţiei” – vol. 2 din trilogia “Misterele Revoluţiei”. Un volum de investigaţie care a schimbat profund percepţia românilor despre evenimentele din decembrie 1989. O decriptare a diversiunilor FSN-iste, majoritatea televizate, care au dus la asasinarea a 957 de oameni. Şi o concluzie crudă: cei care pozau în salvatori erau, de fapt, ucigaşi cu sânge rece, executanţi şi beneficiari ai unui plan sovietic insuportabil de cinic.

- „Teroriştii printre noi” – vol. 3 din trilogia “Misterele Revoluţiei”. Revoluţia tragică şi comică la Sfântu Gheorghe, Braşov, Focşani, Buzău, Galaţi, Brăila, Constanţa sau Mizil. O colecţie de întâmplări atent investigate, care descriu atmosfera suprarealistă în care oameni nevinovaţi au fost împuşcaţi, înjunghiaţi sau linşaţi.

- „Cartea Revoluţiei” – o ediţie enciclopedică, tipărită în condiţii de lux, care strânge între copertele sale cele 1.600 de pagini ale celor trei volume din seria “Misterele Revoluţiei”. Lucrarea, o adevărată bijuterie, conţine peste 300 de imagini istorice sau inedite.

- „Jurnalul unui puci ratat” – relatarea la cald a crizei politice din vara anului 2012. Volumul cuprinde editorialele scrise de autor zi de zi, timp de trei luni, şi publicate în ziarul “Adevărul”, pe care-l conducea în calitate de redactor-şef. O carte-document.

- „Miracolul din noiembrie” (în colaborare cu Laurenţiu Ciocăzanu) – fabuloasa poveste a zilei de 16 noiembrie 2014, în care Diaspora română, solidarizată prin Facebook, a obţinut o victorie eroică. Volumul scoate la lumină destine luminoase şi poveşti emoţionante, oferind explicaţii convingătoare pentru o surpriză colosală.

- „Hagi” – povestea vieţii celui mai mare fotbalist din istoria României: Gheorghe Hagi. Un volum temeinic documentat, fără egal în privinţa bogăţiei de informaţii. O lectură alertă, care reface saga balcanică a comunităţilor de aromâni din Grecia şi Bulgaria, în vremuri tragice. În 500 de pagini palpitante, autorul urmăreşte evoluţia lui Hagi, ca om şi ca sportiv, de la naştere (1965) până la retragerea de pe gazon (2001). Este o lucrare ajunsă la ediţia a IV-a.

- „Moartea Ceauşeştilor. Trei zile până la Crăciun” – film pe DVD. Este reconstituirea, sub forma unei docu-drama, a ultimelor trei zile din viaţa cuplului ceauşist: 22-25 decembrie 1989. Regizorul Radu Gabrea a produs un video-document istoric, bazat pe scenariul lui Grigore Cartianu şi inspirat de volumul “Sfârşitul Ceauşeştilor”. Filmul are 90 de minute şi este prezentat în şase limbi: română, engleză, franceză, germană, spaniolă şi italiană.

Autorul

Grigore Cartianu (48 de ani), născut la Brădiceni, com. Peştişani, Gorj, este unul dintre ziariştii cu notorietate mare din România. A condus redacţiile unor ziare importante (Adevărul, Evenimentul zilei) şi a semnat mii de editoriale, interviuri şi anchete gazetăreşti. Este o apariţie frecventă în emisiuni TV, pe teme de maxim interes. În prezent este Senior Editor al cotidianului România liberă şi realizator al emisiunii zilnice Cronica de noapte, de la Naşul TV.

Serialul său despre prăbuşirea dictaturii comuniste şi despre Revoluţia Română (în ziar şi la TV) a produs o emoţie naţională. Românii au aflat, şocaţi, că au fost cobaii unui experiment sângeros. Şi că mulţi dintre asasinii din decembrie 1989 se află încă în libertate, ocupând chiar funcţii importante în stat.

Fire iscoditoare, chiar aventurieră, Grigore Cartianu şi-a satisfăcut stagiul militar într-o unitate de paraşutism (Buzău, 1987–1988). Este absolvent al Facultăţii Tehnologia Construcţiilor de Maşini, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (1993).

La prăbuşirea regimul comunist al lui Nicolae Ceauşescu, Cartianu era student în anul 2. A participat activ la evenimentele din decembrie 1989, apoi la mişcările civice din 1990, care au fost înăbuşite violent de către noul regim politic de la Bucureşti, prin aducerea minerilor şi devastarea Capitalei.

În 1991, la 22 de ani, a debutat în presă, la publicaţia cu cel mai mare tiraj din acel moment: revista Expres Magazin. Din 1992 a lucrat la cele mai importante cotidiene din România: Evenimentul zilei (1992-1996, şef department), Sportul românesc (1996–1997, reporter special), ProSport (1997–2002, şef departament), Jurnalul Naţional (2002–2004, redactor-şef adjunct, apoi redactor-şef) şi din nou la Evenimentul zilei (2004–2008, prim-redactor-şef adjunct). Din aprilie 2008 până în februarie 2013 a fost redactor-şef / director editorial al cotidianului Adevărul.

În anii dedicaţi presei sportive, a publicat două cărţi: Hora de la miezul nopţii (1995 – povestea World Cup, USA 1994) şi Hagi (2000, reeditată în 2001 şi în 2014).

Din 2006, Grigore Cartianu s-a dedicat cu pasiune elucidării evenimentelor sângeroase din decembrie 1989. Este singurul publicist român care a reconstituit în detaliu ultimele zile ale dictatorului român şi care a demonstrat, cu dovezi zdrobitoare, că răsturnarea lui Ceauşescu s-a produs printr-o lovitură de stat. Tot el a dezvăluit cinismul noilor conducători, care – în dorinţa de a confisca puterea după scoaterea din scenă a lui Ceauşescu – au produs aproape 1.000 de morţi şi peste 5.000 de răniţi.

A publicat 8 volume, vândute într-un tiraj total de peste 350.000 de exemplare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...