Actualitate

Sărbătorea căpşunelui fără... căpşune

Sărbătoarea căpşunelui de la Buneşti, judeţul Vâlcea, o tradiţie ce se păstrează de 47 de ani, s-a sărbătorit duminică, fără... căpşune. Doar doi producători din peste 30 invitaţi la eveniment au adus câteva borcane de dulceaţă şi câteva caserole cu căpşune pentru că toată săptămâna a plouat şi a lovit grindina şi producţia de căpşune a fost distrusă. Primarul a fost la un pas de a anula evenimentul.

40 dintre ei trebuiau să participe duminică, la sărbătoarea căpşunelui, numai că nu au mai avut cu ce să se prezinte. Doar doi s-au prezentat. "Le-a terminat îngheţul. La mine înfloriseră de trei, patru ori şi le-a terminat. Cum a fost producţia de anul acesta? Proastă, nimic. De-abia am găsit să vin aici la expoziţie", a declarat Tatiana Oneaţă, producător.

Autorităţile locale au fost la un pas de a anula evenimentul. "Şi ieri a dat o piatră mare în zonă, a dat şi de dimineaţă şi după masă, plus că a fost îngheţ în perioada când au înflorit. Începuseră să înflorească şi a doua generaţie de căpşuni şi au fost terminate şi acestea. Voiam anul acesta să nici nu sărbătorim", a declarat Viorel Radi, primarul din Buneşti. Nici specialiştii veniţi în zonă la marele eveniment nu prea au avut ce analiza.

În localitate, peste 200 de persoane se ocupă cu cultivarea căpşunelor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...