Inedit

Concurs de robotică la Craiova

Zeci de elevi de la mai multe licee din Craiova s-au întrecut la un concurs de robotică. Competiţia a fost organizată de Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică. Conducerea facultăţii a fost impresionată de talentul şi mânuirea elevilor care sunt tot mai pasionaţi de robotică.

Competiţia a început la ora 10.00. Elevii au aflat regulile competiţiei de la organizatori şi s-au apucat de montat roboţii. "Asamblarea şi programarea robotului va avea un timp alocat de 150 de minute. Echipa poate prelungi acest timp cu acordul majorităţii coordonatorilor", a declarat unul dintre organizatori în faţa concurenţilor.

Atât membrii juriului, cât şi conducerea facultăţii susţin că, în ultimul timp, tot mai mulţi elevi şi studenţi sunt pasionaţi de robotică.

"În ultima perioadă, datorită faptului că procesul tehnologic este evident în întreaga societate, elevii se orientează către partea de inginerie şi Universitatea din Craiova face toate eforturile pentru a asigura condiţiile specifice pentru o dezvoltare cât mai bună", susţine Nicu Bâzdoacă, prorectorul Universităţii din Craiova. Concursul a ajuns la cea de-a treia ediţie şi va continua şi anul viitor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...