Actualitate

Tone de gunoaie şi mobilier vechi în curtea Judecătoriei Craiova

Imagini dezolante chiar în centrul municipiului Craiova, mai exact în curtea Judecătoriei. Tone de gunoaie şi mobilier casat zac de câteva luni în curtea instanţei, şi nu de puţine ori oamenii au văzut şobolani mişunând aici. În lipsă de spaţiu, sute de dosare sunt depozitate pe scările instituţiei.

În curtea Judecătoriei Craiova, instituţie situată la kilometrul 0 al oraşului, zac tone de mobilier vechi, gunoaiele sunt peste tot, atât în tomberoanele arhipline, cât şi pe jos. Angajaţii abia se strecoară printre tonele de lemne şi fiare. Unii nici nu mai coboară din instituţie, fumează pe hol, deşi este interzis. Atât clienţii, cât şi avocaţii care frecventează sălile de instanţă sunt îngroziţi. “Catastrofală situaţie. Pentru că nici nu au spaţiu şi aici intră maşinile cu deţinuţii şi ar fi trebuit să aibă un spaţiu mai mare. Însă nu au ce să facă. Mizeria ca mizeria, dar pentru spaţiu vorbim. Dacă intraţi şi în instanţă, să vedeţi... ce este acolo”, spune unul dintre avocaţi.

Conducerea instanţei are o explicaţie. Nu pot, legal, să ridice mobilierul vechi de acolo. “Întrucât Judecătoria Craiova nu are personalitate juridică, aceasta nu poate dispune înştiinţarea comisiei de specialitate pentru a se dispune în consecinţă. Prin adresele întocmite de către instanţă în acest sens, a fost informat Tribunalul Dolj cu privire la situaţia acestor bunuri pentru a dispune măsurile ce se impun, procedura de casare fiind în curs de desfăşurare”, se arată în răspunsul instanţei.

Există o explicaţie şi pentru sutele de dosare care zac depozitate pe scările instituţiei. “În ceea ce priveşte situaţia dosarelor depozitate pe scările interioare ale instituţiei, vă comunicăm că, din cauza spaţiului insuficient de depozitare din arhiva instituţiei, numărul foarte mare de dosare aflate atât în arhivă, cât şi pe rolul acestei instanţe, a fost luată această măsură a depozitării temporare a unora dintre dosare pe scările interioare ale clădirii, spaţiu unde nu au acces justiţiabili, ci doar personalul instanţei”, se mai arată în răspunsul Judecătoriei Craiova.

Conducerea instanţei a demarat procedurile pentru a solicita un spaţiu nou de depozitare la Tribunalul Dolj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...