Politică

Senatorul Bulacu cere Ministerului Dezvoltării să facă publice criteriile de finanţare a proiectelor de dezvoltare locală

Peste 9.500 de noi investiţii au fost propuse deja de administraţiile publice locale pentru finanţare, în condiiţle în care resursele ministerului sunt limitate, plafonul de finanţare fiind cu mult depăşit

Romulus Bulacu, senator PNL de Vâlcea, continuă seria interpelărilor adresate Guvernului pe probleme de interes major semnalate de cetăţenii din circumscripţia în care a fost ales. Una dintre acestea vizează criteriile în baza cărora Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) va aloca fonduri pentru continuarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii localităţilor, având în vedere posibilităţile de finanţare limitate ale ministerului şi că administraţiile publice au depus anul acesta proiecte pentru nu mai puţin de 9.500 de investiţii noi.

“Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) va continua şi în acest an cu finanţarea a peste 9.500 de obiective de investiţii noi. În perioada 2017- 2020, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene are posibilităţi reduse de finanţare a unităţilor administrativ –teritoriale, având în vedere numărul mare de proiecte depuse, care depăşeşte cu mult plafonul existent de finanţare. În acelaşi timp, criteriile de admitere la finanţare şi alocare a sumelor pentru proiecte, cuprinse în OUG 28/2013, Ordinul MDRAP nr. 1.851/2013 şi HG nr 624/2015 nu includ prioritizarea alocării în funcţie de urgenţele unităţilor administrativ teritoriale şi nici departajări în funcţie de numărul de locuitori deserviţi prin aprobarea unui proiect.
Pe cale de consecinţă, doamnă ministru, cu autoritatea de care dispuneţi, vă rog să-mi comunicaţi un punct de vedere cu privire la situaţia prezentată şi care sunt criteriile prin care ministerul va departaja, finanţa şi aloca sumele pentru a realiza dezvoltarea regionlă a lucrărilor de infrastructură, tehnico-edilitară şi socio-educativă”, se arată în interpelarea senatorului Bulacu adresată vicepremierului Sevil Shhaideh.

Va genera legea salarizării unitare reduceri de posturi bugetare?

O altă problemă care-l îngrijorează pe parlamentarul vâlcean este cea legată de posibilele efecte ale legii salarizării unitare, în cazul în care s-au şi făcut analize financiare riguroase în acest sens.
“Având în vedere proiectul Legii salarizării unitare, care prevede creşteri salariale de până la 140% în anumite situaţii, cu autoritatea de care dispuneţi, vă rog să-mi comunicaţi care sunt analizele financiare pe care se bazează aceste majorări, ţinând cont că reducerile fiscale au determinat scăderea considerabilă a veniturilor şi dacă aceste majorări vor genera o reducere a numărului de posturi în sistemul bugetar?”, solicită Romulus Bulacu Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale condus de Lia Olguţa Vasilescu.
Răspunsurile oficiale la interpelările senatorului vâlcean sunt aşteptate de un număr foarte mare de contribuabili vâlceni, în special primari şi angajaţi din sistemul bugetar, dar şi locuitori.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...