Ultima Oră

Al şaselea deces în Dolj

Rujeola face noi victime: O fetiţă de patru luni a murit la spital

O fetiţă de patru luni, internată cu diagnosticul de rujeolă, a murit, joi, la Craiova. Este al 27-lea deces survenit în urma complicaţiilor acestei boli, dacă diagnosticul va fi confirmat de specialiştii de la Bucureşti.

Copila ar fi luat boala de la mama ei, o adolescentă de 16 ani, care nu a fost vaccinată. „A fost transferată la noi de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Medicii de acolo au sunat la noi, la Terapie Intensivă, şi au anunţat că au trimit un copil cu rujeolă care se află în stare gravă, avea insuficienţă respiratorie. Mama acestei fetiţe este minoră, are 15-16 ani şi nu a fost vaccinată, iar prin alăptare micuţa a contractat boala de la mamă“, a declarat Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Este al şaselea copil din Dolj care moare răpus de rujeolă. Medicii susţin că rujeola se răspândeşte pe aceleaşi căi clasice şi anume prin intermediul picăturilor de salivă şi a secreţiilor nazale pe care persoana infectată le împrăştie în jur în timpul tusei, strănutului, râsului sau vorbirii. Transmiterea indirectă, adică prin contactul cu diferite obiecte contaminate (jucării, mobilier etc.) este rară în cazul rujeolei, însă nu imposibilă. O veste bună în legătură cu virusul rujeolic este că acesta are un timp scurt de supravieţuire (mai puţin de 2 ore) în aer sau pe suprafeţe, precum şi o sensibilitate deosebită la solvenţi organici (soluţii de curăţare), căldură şi ultraviolete.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...