La Ţară

Elevii din Păuşeşti-Otăsău au primit biciclete de la primărie

Bucurie mare pentru cei 155 de elevi de la şcolile din localitatea Păuşeşti-Otăsău, din judeţul Vâlcea. În urmă cu două zile, au primit fiecare câte o bicicletă de la primărie, asta după ce, anul trecut, edilul din localitate le-a oferit cadou câte o tabletă şi, la începutul iernii, câte o sanie.

Ultima investiţie, de 40.000 de lei, bani din bugetul local, a fost făcută, potrivit edilului, pentru a încuraja copiii să nu abandoneze şcoala şi, de asemenea, pentru a încuraja mamele să dea naştere şi la alţi copii pentru că, anual, aici se nasc doar doi sau trei copii, iar numărul deceselor este de 30. De când au primit cadourile de la primărie, elevii din Păuşeşti nu se mai dezlipesc de ele. Vin la şcoală cu bicicletele, în pauzele şcolare fac mişcare, iar acasă, la fel, nu le lasă deloc.

“M-am bucurat foarte mult că am primit biciclete. Credeam că nu o să primim. Tu aveai acasă bicicletă? Da. De la cinci ani ştiam să merg. Dar aceasta ţi se pare mai frumoasă? Da. Vei participa cu ea la competiţii sportive? Da. Nu ai lăsat-o deloc de când ai primit-o? Ba da, am şi spălat-o”, spune unul dintre elevi.

Bucurie mare a fost şi pentru părinţi. Unii dintre ei chiar nu îşi permiteau să le cumpere copiilor o bicicletă nouă. Conducerea şcolii vrea acum ca elevii să vină în fiecare zi cu bicicleta la şcoală, să încurajeze mişcarea. Cei care nu ştiu să meargă pe bicicletă vor învăţa la şcoală.

“În ultimii 10 ani, prăbuşirea demografică este evidentă în Păuşeşti, de fapt şi în alte zone ale Olteniei. După ce am câştigat mandatul de primar am gândit un concept în care să reuşim să echilibrăm balanţa demografică. Avem 30 de decese şi 4 naşteri. Aşa vrem să îi motivăm să vină la şcoală şi mamele să facă şi alţi frăţiori pentru ei”, spune Cătălin Avan, primarul din Păuşeşti-Otăsău.

Acum, edilul din Păuşeşti vrea să achiziţioneze pentru cei 155 de elevi şi uniforme şcolare, tot din bugetul local.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...