Actualitate

Cine îi va despăgubi pe localnicii din Alunu care au rămas fără case?

Patru case demolate şi trei familii evacuate, la Alunu, în judeţul Vâlcea. Cine va plăti despăgubirile pentru aceste locuinţe şi pentru suferinţa oamenilor care în doar câteva minute au văzut cum agoniseala de-o viaţă dispare pur şi siplu sub malurile de pământ? Nici autorităţile nu ştiu cine îi va despăgubi pe oameni şi nici cei de la mină. Dau vina unii pe alţii.

Adrian Mărculescu are lacrimi în ochi când vede cum buldozerele distrug cele două case pentru care tânărul şi familia acestuia au muncit toată viaţă. Bărbatul însă nu ştie acum cine le va da bani pentru a-şi ridica o altă casă. "Au zis că de la Berbeşti. Şi cei de la Berbeşti? Nici unul nu vrea să... Dau vina unii pe alţii? E de vină directorul de la Berbeşti. Când credeţi că veţi primi despăgubirile? Nu ştiu nimic, o să-i dau în judecată", spune bărbatul. Şi nu este singurul dintre cei care au părăsit casele şi acum nu ştiu cine le va da bani pentru suferinţa lor şi pentru tot ce au pierdut. Nici autorităţile nu ştiu cum vor reuşi oamenii să îşi facă alte locuinţe. Dar nici cei de la mină nu îşi asumă nicio responsabilitate. "Nu s-a stabilit. Dar despăgubiri vor fi... cine va plăti, încă nu. Sincer, din punctul meu de vedere, miniera a provocat asta", spune Cristian Birăruţi, primarul din Alunu.

Primele probleme au apărut în comuna Alunu în urmă cu o săptămână, când halda de steril a luat-o la vale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

22.05.2017 - 16:47SUCITU:BORZA SI ACOLITII LUI DE DIRECTORI PE CARE I-A MENTINUT,FARA SCRUPULE FIINDCA EI AU BAGAT CET-UL IN INSOLVENTA

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...