Sport

Reprezentanţii EUBC şi FRB, încântaţi de condiţiile oferite de Râmnicu Vâlcea Campionatului European de Box pentru cadeţi

În perioada 17-26 iulie, Sala Sporturilor “Traian” va fi gazda acestei importante competiţii continentale, sute de tineri sportivi şi echipele lor urmând a fi cazaţi în Băile Olăneşti şi Călimăneşti

Vineri, 19 mai, Reprezentanţii Federaţiei Europene de Box (EUBC – European Boxing Confederation) şi cei ai Federaţiei Române de Box au dat ok-ul final pentru organizarea Campionatului European de Box pentru cadeţi, în perioada 17 – 26 iulie, în Sala Sporturilor “Traian” din Râmnicu Vâlcea. După ce au inspectat facilităţile de competiţie, antrenament, cazare şi masă, precum şi celelalte elemente de infrastructură, oficialii s-au declarat încântaţi de condiţiile excelente pe care le va oferi Râmnicul, precum şi Băile Olăneşti şi celelalte staţiuni în care vor fi cazaţi cei aproximativ 300 de sportivi din 30 de ţări şi staff-urile lor, Vâlcea urmând a fi gazdă, cu prilejul acestui eveniment, unui număr total de peste 450 de persoane din ţară şi străinătate.

În cadrul conferinţei de presă organizată vineri la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea, directorul executiv din cadrul EUBC Alexandr Egorovic a transmis salutul călduros adresat conducerii FRB şi gazdelor din partea preşedintelui Franco Falcinelli şi a subliniat că a rămas plăcut impresionat de condiţiile de care vor avea parte sportivii cu vârste de 13 şi 14 ani, care se vor afla, majoritatea, la prima lor competiţie oficială de acest nivel ce le va aduce şi experienţă internaţională.

Preşedintele FRB Vasile Cîtea le-a mulţumit deputatului Eugen Neaţă, dar şi primarului Mircia Gutău şi reprezentanţilor CL Râmnicu Vâlcea şi CJ Vâlcea, pentru interesul arătat găzduirii evenimentului. “Imediat după Campionatul European destinat sportivilor under 22 care a avut loc la Brăila am discutat cu domnul Eugen Neaţă în Parlament şi domnia sa a insistat ca următoarea competiţie, cea destinată cadeţilor, să aibă loc la Râmnicu Vâlcea, pentru că aici există şi condiţii excelente, şi tradiţie pentru acest sport. Şi mai plăcut surprins am rămas de căldura şi interesul arătate de domnul primar Mircia Gutău şi de dorinţa domniei sale de a convinge că îşi doreşte foarte mult să modernizeze Sala Sporturilor. Îl vom sprijini pe această cale şi la nivel de Minister al Tineretului şi Sportului pentru a se găsi o formă legală de transfer a terenului şi a clădirii în patrimoniul administraţiei locale. În ce priveşte competiţia în sine, la ea vor participa campionii naţionali de la la fiecare categorie. Săptămâna trecută s-a încheiat Campionatul Naţional de cadeţi, competiţie care s-a desfăşurat tot în Vâlcea, la Brezoi, în perioada 2-8 mai. Sigur la Campionatul European va avea şi Vâlcea sportivi reprezentanţi, dar şi alte judeţe din Oltenia. În cazul în care vor exista probleme nedorite cauzate de accidentări ale campionilor, spre exemplu, titularilor le vor lua locul rezerve în ordinea ierarhică stabilită la campionatul naţional, adică finalist, locul trei şi aşa mai departe. Sportivii şi echipele lor vor fi cazaţi în Băile Olăneşti, cei mai mulţi, dar şi în Călimăneşti”, a declarat Vasile Cîtea.

Gutău insistă ca Sala Sporturilor şi terenul să fie trecute în administrarea municipalităţii

Primarul Mircia Gutău a subliniat importanţa evenimentului pentru oraş şi zonă. “Le mulţumesc oaspeţilor noştri de azi pentru că au ales Râmnicu Vâlcea pentru găzduirea acestei importante competiţii internaţionale. În calitate de fost sportiv de performanţă, ştiu cât de multe avantaje aduce organizarea unei competiţii de acest nivel. E una din formele cele mai elegante de îmbunătăţire a imaginii şi de sporire a atractivităţii zonei şi oraşului. După vestea bună de ieri, din Parlament, unde a fost votată legea prin care primarii pot aloca sportului 5% din bugetul local, nu e nici mult, dar nici puţin, aceasta este a doua veste excelentă pe care o primim. Îmi doresc foarte mult să modernizăm sala sporturilor. Când vine în oraş cineva pentru prima oară şi intră în sala sporturilor, zice că oraşul are primar neglijent sau nepăsător, neştiind că eu nu pot, în acest moment, interveni nici măcar în ce priveşte amenajarea zonei verzi, pentru că nu am terenul în administrare. Sper să reuşim cât mai repede, prin descentralizarea care se doreşte a se face şi în domeniul infrastructurii sportive, să intrăm măcar în posesia terenului de sub sala sporturilor. Iată, în spatele acestui edificiu, la Arenele Traian, am reuşit să întocmim documentaţia şi să facem şi studiile, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă şi lucrările de renovare şi modernizare. Acolo am putut pentru că am avut terenul în administrare”, a declarat Mircia Gutău.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...