Reportaj

Cabana lui Ceauşescu de la Reşca, închiriată pentru 1.200 de lei pe noapte

Dacă vrei să dormi în patul lui Nicolae Ceauşescu trebuie să scoţi din buzunar 1.200 de lei. Cabana a fost ridicată special pentru fostul dictator, care venea aici în sezoanele de vânătoare şi rămânea peste noapte. Venea însoţit de Elena Ceauşescu, însă dormeau în camere separate.

Acum, de când cabana a intrat în circuitul turistic, poate fi închiriată, dar nu sunt prea mulţi cei care vor să petreacă o noapte aici, în camera fostului dictator pentru că, spun autorităţile locale, nu există un restaurant sau alte lucruri de vizitat care să-i încânte pe turişti. Cabana are 12 camere, dintre care două dintre dormitoare au aparţinut soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu.

Lucrurile au rămas intacte în camera lui Nicolae Ceauşescu. Covoarele ţărăneşti, patul cu baldachin şi scaunul din lemn, unde îi plăcea să stea lângă şemineu. De toate aceste vizite în pădurea Reşca, care se întinde pe o suprafaţă de peste 2000 de hectare, îşi amintesc localnicii. Mai ales foştii membri de partid, care erau prezenţi aici de fiecare dată.

“Se purta normal, era însoţit de cineva care se ocupa la nivelul judeţului de vânat, totul era sub control şi bine organizat”, spune un localnic.

Cabana a fost construită în anul 1980. Fostul dictator Nicolae Ceauşescu a venit aici ultima oară în anul 1987. De atunci, a început să se degradeze şi cei de la Direcţia Silvică Olt au încercat să găsească o soluţie pentru a face rost de bani să o întreţină. Are un singur angajat care se ocupă de ea. Deşi preţul este modic, spun angajaţii de la Direcţia Silvică, nu se prea înghesuie turiştii. Ultimii au venit aici acum două săptămâni, doar să facă un grătar, pentru care au plătit 300 de lei chirie.

“Ca şi destinaţie turistică, Cabana Reşca este introdusă în circuitul turistic şi oferă servicii la preţul de 1200 de lei pe noapte. Cabana este compusă din patru camere plus anexele, asta însemnând patru garsoniere şi încă patru dormitoare cu baie comună”, spune Gergel Pârvu, şeful ocolului silvic Caracal.

Autorităţile locale fac acum demersuri să o ia în administrare şi să facă aici un restaurant, chiar o grădină botanică pentru a atrage turiştii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...