Actualitate

Încă 20 de km de drumuri locale vor fi modernizaţi în Stoileşti cu finanţări guvernamentale

Cele 15 sate componente ale comunei vâlcene sunt legate rutier printr-o reţea în lungime totală de 200 de km, această complicată problemă de infrastructură situând-o în top la nivel judeţean

Primarul Florin Ionescu admite că administraţia locală din comuna vâlceană Stoileşti mai are forte mult de lucru până când va reuşi să atingă indicatori pozitivi în ce priveşte infrastructura rutieră de interes local. Chiar dacă, în ultimii patru ani, comuna sa a înregistrat progrese evidente la acest capitol, alesul nu-şi pierde nici optimismul pentru viitorul apropiat, dar nici măsura promisiunilor.

Stoileşti este UAT-ul situat pe primul loc la nivel de judeţ atât ca număr de sate componente – 15, cât şi ca lungime a reţelei de drumuri comunale şi de interes local – aproximativ 200 de kilometri. “Până acum, am reuşit modernizarea a aproximativ 9% din totalul reţelei”, explică Florin Ionescu, fără a pomeni un cuvânt despre faptul că nu a găsit un centimetru de asfalt când a fost ales prima dată, în vara lui 2012. În procentul menţionat, tânărul ales a inclus şi cei 3,8 km ai DC 36, drumul principal, a căror modernizare a fost încheiată în vara anului trecut, artera rutieră prezentându-se impecabil, comparabil, din punctul nostru de vedere, cu nivelul unui drum judeţean recent reabilitat. “Am mers mai încet cu asfaltările cumva şi asumat, pentru că am încercat să facem lucrurile într-o ordine logică. Adică întâi să introducem reţeaua de alimentare cu apă şi abia apoi să intrăm în lucru cu modernizarea drumurilor. Fiind o reţea atât de lungă, nu ne permitem niciun moment de risipă. În acest moment, avem introdusă apa în procent de 90% pe raza întregii comune. Vorbim de aproape toate zonele mai populate, restul reprezentând zone cu grupuri mai mici de gospodării sau cu locuinţe izolate, dar pe care nu le vom neglija. Aşa stând lucrurile, anul acesta am avut deja pregătite documentaţiile pentru depunerea spre finanţare prin PNDL şi pentru modernizarea a încă 20 de km de drumuri locale. Chiar dacă nu pare mult raportat la totalul de 200 de km de drumuri locale, pentru noi ar reprezenta un pas înainte foarte important. De felul meu, mă străduiesc să nu creez aşteptări mai mari decât sunt sigur că vor fi şi puse în practică. Dar sunt optimist că vom reuşi să obţinem finanţările necesare pentru că ştiu cât de serios a muncit mica noastră administraţie locală”, ne-a declarat Florin Ionescu.

Probabil că până la sfârşitul acestei luni, cel târziu la începutul lunii iunie, Guvernul va anunţa lista finală a investiţiilor aprobate spre finanţare pentru infrastructură locală.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...