Actualitate

Modernizarea uliţelor săteşti, prioritate pentru Primăria Stroeşti

Administraţia comunei vâlcene continuă şi proiectul de introducere a reţelei de apă potabilă în satele Stroeşti şi Dianu şi extinderea ei în încă două cătune.

Potrivit spuselor primarului Toma Ciolacu, Primăria Stroeşti a depus anul acesta la finanţare prin OG 28 o serie de noi proiecte, dar şi finalizarea unuia mai vechi. Cel care vizează construirea unei staţii de pompare a apei potabile pe reţeaua Stroeşti - Dianu şi extinderea ei în cătunele Udveşti şi Păuneşti a fost realizat în proporţie de 50%, rămânând de executat lucrări în valoare estimativă de 1,2 milioane de lei.

Alesul mai arată că au fost întocmite din timp documentaţiile necesare (studii de prefezabilitate, devize estimative, hotărâri ale consiliului local etc.) pentru proiectele noi. Astfel, primăria vrea să obţină finanţare guvernamentală şi pentru asfaltarea de drumuri de interes local, pe o lungime totală de 3,5 km, valoarea estimativă a investiţiei ridicându-se la aproximativ două milioane de lei, precum şi pentru construirea de poduri şi punţi pietonale peste râul Cerna şi pârâul Aninoasa, lucrări estimate la aproximativ 3,3 milioane de lei. “În general, administraţia locală a dus la bun sfârşit majoritatea investiţiilor derulate anterior. Cred că am depus pentru finanţare un număr rezonabil, chiar realist, de proiecte şi toate privesc investiţii în modernizarea infrastructurii. Am mai întocmit şi depus recent două proiecte, într-unul suntem chiar în stadiu avansat de contractare a lucrărilor, dar despre acestea voi da detalii mai multe zilele viitoare”, ne-a declarat Toma Ciolacu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...