Administraţie

Proiect de 800.000 de euro pentru renovarea şi modernizarea Casei de Cultură din Brezoi

În perioada 20 - 22 iulie, cocheta urbe de pe Valea Lotrului va găzdui prima ediţie “Open Air Blues Festival Brezoi”, festival de blues şi jazz ce va fi prezentat de Mike Godoroja

Concomitent cu derularea proiectelor de infrastructură edilitară, Primăria Brezoi continuă să acorde atenţie culturii şi evenimentelor artistice. De anul acesta, pe lângă “Târgul lotrilor”, tradiţionala sărbătoare anuală a oraşului organizată în a doua parte a lunii august, şi-a făcut loc şi “Open Air Blues Festival Brezoi”. Şi renovarea şi modernizarea Casei de Cultură a localităţii are şanse mari să înceapă curând, în acest sens fiind redepus recent un proiect la Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Primăria Brezoi i-a obişnuit deja de localnici şi turişti cu nume răsunătoare prezente pe scenă în ultimele ediţii ale “Târgului lotrilor”. Acum testează succesul unui eveniment de nişă, “Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea 2017”, organizat de Asociaţia Mentor Rock, în parteneriat cu administraţia locală. Timp de trei zile (20-22 iulie), cunoscutul producător şi interpret Mike Godoroja va introduce pe scena din parcul oraşului formaţii de blues, jazz clasic sau jazz fusion care vor concerta în aer liber.

Edilul Robert Schell consideră că iniţiativa va spori atractivitatea, din punct de vedere turistic a întregii Văi a Lotrului, nu doar a oraşului Brezoi. Tot el susţine că atenţia administraţiei locale pentru cultură şi evenimente artistice nu este întâmplătoare, însă a ales, împreună cu colaboratorii săi din primărie şi consiliul local, să construiască aşezat pe acest “teren” sensibil.

Casa de Cultură, necesară pentru evenimentele artistice mai mici

De anul acesta, mai susţine primarul, se poate vorbi cu încredere şi despre renovarea şi modernizarea Casei de Cultură printr-un proiect în valoare de 800.000 de Euro. “Am încercat ca în fiecare an să aducem ceva nou la «Târgul Lotrilor», dar cred că am şi testat cam toate gusturile muzicale posibile ale publicului, mai puţin pe cele în materie de muzică simfonică. În ce priveşte Casa de Cultură, clădirea a ars în anul 2000 şi de atunci se află în acest stadiu dezolant. Am încercat încă din 2010 să obţinem finanţare pentru renovarea şi modernizarea ei de la CNI, însă proiectul a fost amânat mereu. Anul acesta am refăcut toată documentaţia şi am depus din nou la finanţare proiectul. Chiar sunt optimist că, de această dată, vom reuşi să vorbim foarte curând despre licitarea efectivă a lucrărilor. Va fi o clădire foarte cochetă şi modernă, cu o sală încăpătoare, de circa 400 de locuri şi dotată cu absolut toate echipamentele necesare. Astfel, vom putea organiza mai des şi evenimente artistice de anvergură mai mică sau care necesită incintă specifică”, ne-a declarat Robert Schell.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...