Administraţie

Infrastructura rutieră şi de servicii publice din Suteşti se modernizează

Administraţia condusă de Carmen Lixandru finalizează introducerea canalizării de-a lungul DN 67B şi asfaltează toate drumurile din două sate ale comunei

Aflată la primul mandat de primar al comunei vâlcene Suteşti, Carmen Lixandru a reuşit deja să urnească un proiect important de infrastructură a serviciilor publice, împotmolit de ceva vreme la mai puţin de o treime din execuţie. Este vorba despre introducerea canalizării pe o distanţă de 3,8 km de-a lungul drumului naţional DN 67B (Târgu Jiu - Drăgăşani - Slatina) care traversează localitatea. Recent, Guvernul a alocat banii necesari (1,163 milioane de lei) pentru finalizarea execuţiei tronsonului restant, în lungime de aproximativ 2,6 km.

“Începerea lucrărilor a fost amânată puţin şi din cauza întârzierii cu care am obţinut avizele de la SGA (Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea – n.r.). Finanţarea este acoperită tot prin fonduri pe Ordonanţa Guvernului nr. 28, dar la lucrări aflate în derulare, nu pe proiecte depuse acum. Anul acesta, împreună cu colegii din primărie, am întocmit şi depus la finanţare pe OG 28 noi proiecte, dar vreau să amintesc doar două dintre ele. Unul vizează construirea unui pod peste râul Verdea, o investiţie pe care am început-o cu fonduri de la bugetul local, dar pentru care avem nevoie de un buget estimativ de 460.000 de lei pentru a o duce la bun sfârşit, bani pe care limitatul nostru buget local nu-i poate acoperi. Cel de-al doilea este un proiect mai amplu, ce are ca obiectiv reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii cu clasele I-VIII din comună. Valoarea estimativă a investiţiei se ridică la 2 milioane de lei. Ne-am străduit să gândim proiectele edilitare într-o ordine logică şi mai ales realistă, fiind preocupaţi ca lucrurile pe care le începem să le şi ducem la bun sfârşit”, ne-a explicat primăriţa din Suteşti.

Săptămâna trecută, Carmen Lixandru a semnat şi ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare şi amenajare de rigole pe trei drumuri comunale şi mai multe străzi adiacente din satele Pietroasa şi Boroşeşti. În Pietroasa, lucrările au demarat deja, iar în Boroşeşti ele vor începe săptămâna aceasta, investiţia fiind finanţată cu bani guvernamentali alocaţi tot prin PNDL (OG 28).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...