Sub Lupă

Anchetă la IPJ Mehedinţi

Bătut şi încătuşat de poliţişti pentru că a refuzat să se legitimeze

Este anchetă la Inspectoratul Judeţean de Poliţie din judeţul Mehedinţi după ce pe internet au apărut imagini cu un tânăr imobilizat şi încătuşat de o echipă de agenţi de la Ordine Publică. Se verifică dacă poliţiştii au acţionat corect.

Tânărul încătuşat reparase o maşină şi aştepta ca şoferul să o testeze, moment în care au apărut poliţiştii şi l-au încătuşat. Biroul de presă al IPJ susţine că tânărul a refuzat să se legitimeze şi a devenit violent. Cristian Ghinea povesteşte că, duminică seara, reparase maşina fratelui, iar când acesta a plecat să o testeze pe o stradă din centrul municipiului, un echipaj de poliţie şi-a făcut aparţia şi i-a cerut să se legitimeze. Nu a avut buletinul la el, iar acesta spune că poliţistul a devenit agresiv şi a mai cerut întăriri pentru a-l imobiliza.

În imaginile surprinse cu telefonul de unul dintre martori se vede cum tânărul de 30 de ani este pus la pământ de mai mulţi agenţi de poliţie şi încătuşat. Urmele se vedeau şi azi, la mai bine de 12 ore de la producerea incidentului. "Practic nu mi se mai ia culoare după asfalt după ce m-au târât şi au tras de mine pe acolo pe jos", spune tânărul.

Tânărul a mers azi la IML şi spital pentru a obţine un certificat medico-legal pentru a-i acţiona în judecată pe poliţişti. La nivelul IPJ Mehedinţi a fost declanşată o anchetă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...