Eveniment

Nouă angajatori din judeţul Vâlcea, invitaţi la Bursa Forţei de Muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, împreună cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea a organizat în data de 12.05.2017, BURSA FORŢEI de MUNCĂ, la sediul C.R.F.P.A. Vâlcea din str. Calea lui Traian, nr. 98, Rm. Vâlcea, având drept invitaţi angajatori şi elevi.

La acest eveniment au fost invitaţi 9 angajatori din judeţul Vâlcea, cu diferite domenii ocupaţionale care şi-au prezentat oportunităţile de angajare şi dezvoltare a carierei în cadrul organizaţiilor. Cu acest prilej, Centrul Militar al judeţului Vâlcea a prezentat elevilor, oferta cu privire la oportunităţile de angajare a absolvenţilor în domeniul militar.

Elevii interesaţi ai claselor terminale din diferite licee tehnologice cuprinse pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea au luat contact cu cerinţele angajatorilor prezenţi, în vederea alegerii unei cariere profesionale după absolvire.

Participanţilor li s-au oferit informaţii cu privire la cerinţele pieţei muncii locale. Elevii au fost informaţi cu privire la înscrierea în evidenţele AJOFM Vâlcea după absolvire şi li s-au prezentat măsurile de stimulare a ocupării forţei de muncă care pot fi acordate conform legislaţiei în vigoare, din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Angajatorii au primit informaţii cu privire la facilităţile acordate în vederea încadrării absolvenţilor (Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, cu modificările şi completările ulterioare, pentru încadrarea acestora pe perioada vacanţei de vară).

La bursă au participat de asemenea şi oficialităţi ale judeţului, membri ai Consiliului Consultativ al AJOFM Vâlcea, precum şi reprezentanţi ai mass media.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...