Special

Silva Crisflor salvează proiectul educativ “Autobuzul siguranţei rutiere” coordonat de Bogdan Ţigaret

Tânărul inginer a fost informat intempestiv că autorităţile locale nu mai permit ETA SA punerea la dispoziţie a unui autobuz pentru ora de educaţie rutieră practică

Cea de-a şaptea ediţie a uneia dintre cele mai apreciate iniţiative prin care sunt educaţi practic copiii din Râmnicu Vâlcea cum să se comporte în calitate de pietoni şi de pasageri ai mijloacelor de transport auto, “Autobuzul siguranţei rutiere”, a fost în pericol de a fi anulată. Cauza a reprezentat-o faptul că, în mod cu totul neaşteptat şi fără nicio explicaţie, autorităţile locale au decis în ultima clipă să nu mai permită societăţii de transport local ETA SA să pună la dispoziţie un autobuz pentru derularea, timp de o oră, a lecţiei. Autorul şi coordonatorul proiectului, Bogdan Ţigaret, a reuşit totuşi să îşi convingă un prieten să îl ajute pentru continuarea proiectului.

“Domnii de la ETA SA nu aveau nicio obligaţie contractuală, dar trebuie să precizez că ne-au ajutat timp de şase ani fără a solicita niciun ban şi ţin să le mulţumesc pentru acest lucru. Însă azi (vineri, 12 mai - n.r.), după ce anunţasem evenimentul şi stabilisem ziua şi participanţii, pur şi simplu ne-au comunicat că nu mai pot să ne ajute cu un autobuz pentru a susţine o oră de educaţie rutieră interactivă la care urmau să participe circa 600 de elevi din municipiul Râmnicu Vâlcea. Am reuşit, totuşi, să iau legătura cu un prieten, domnul Silviu Florin Dichel, coordonator la societatea Silva Crisflor, care s-a arătat dispus să ne ajute pentru ducerea la îndeplinire a proiectului, lucru pentru care doresc să îi mulţumesc, pe această cale”, ne-a declarat Bogdan Ţigaret.

“Autobuzul siguranţei rutiere” este o acţiune anuală prin care inginerul Bogdan Ţigaret, preşedinte al Asociaţiei Centrul pentru Prevenirea accidentelor de Circulaţie şi de Muncă, susţine o oră de educaţie rutieră interactivă cu aproape 600 de copii din Râmnicu Vâlcea. În luna mai a anului curent este programată cea de-a şaptea ediţie a acestei iniţiative, care se bucură de multe aprecieri atât din partea micuţilor elevi, cât şi din partea părinţilor lor şi a comunităţii locale, în general.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

12.05.2017 - 17:36Almasi Nicolaie:Un gest admirabil. Felicitări! Fără ajutor ONG-urile oricât ar fi de calificate nu pot sa îşi atingă scopurile şi obiectivele.

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...