Sub Lupă

Investiţii inutile la Cungrea-Olt: Şase parcuri şi palmieri din plastic

Bani aruncaţi pe investiţii inutile într-o localitate din judeţul Olt. În comuna cu 6 parcuri, palmieri de plastic portocalii şi fântâni îmbrăcate în lemn nu prea a mai rămas nimic din investiţiile de aproape 1 milion de lei, făcute în urmă cu patru ani. Parcurile sunt frecventate doar de animale care vin la păscut, băncile au fost rupte şi a mai rămas doar scheletul metalic, palmierii s-au decolorat de la soare şi i-au aruncat la gunoi, iar niciuna dintre fântâni nu mai are ciutură şi apă potabilă.

În urmă cu patru ani, comuna Cungrea era o comună exotică şi asta pentru că avea patru palmieri din plastic şi, pe unde mergeai, nu puteai să nu remarci cele şase parcuri, câte unul în fiecare sat al comunei. Numai că banii s-au dovedit a fi aruncaţi pe investiţii inutile pentru că s-a ales praful de toate acestea. Chiar actuala conducere a primăriei o recunoaşte. Nicuna dintre cele 22 de fântâni îmbrăcate în lemn nu mai are ciutură şi apă potabilă. "La ora actuală, investiţia făcută nu mai are nicio utilitate. Întrucât toată comuna beneficiază de apă curentă şi cetăţenii sunt racordaţi la reţeaua de apă. Deci, o investiţie inutilă. La momentul ăla poate nu era, dar acum este", a declarat Gheorghe Stancana, viceprimarul localităţii.

Marea investiţie au fost cele şase parcuri de care s-a ales praful. Ca să fie şi mai atractivă localitatea, autorităţile locale de la vremea respectivă au cumpărat şi patru palmieri, care... “Palmieri, din păcate, şi-au pierdut culoarea, s-au decolorat, datorită soarelui şi i-am luat.” “I-aţi aruncat?” “Da", a mai spus viceprimarul.

Pentru toate aceste investiţii, fostul edil s-a ales cu câte un dosar penal. Pentru modernizarea fântânilor chiar a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...