Sport

Fotbal, Liga a 2-a - FC Maramureş - Damila Măciuca - 0-1

Invincibila Damila

Într-un meci disputat la Bistriţa, Damila Măciuca a câştigat sâmbătă, 1-0 în deplasare cu FC Maramureş şi are punctaj maxim după trei jocuri

Trupa lui Erik Lincar îşi continuă seria de excepţie şi a câştigat al treilea joc consecutiv în campionat, 1-0 în deplasare, cu FC Maramureş. Măciuca a dovedit că poate fi revelaţia seriei şi, după trei victorii din tot atâtea jocuri, pare o candidată serioasă la un loc fruntaş.

"A fost cel mai bun joc făcut de noi până acum, echipa a arătat o determinare extraordinară, ne-am creat multe ocazii, dar am ratat şi pe final puteam fi egalaţi, dar cred că ar fi fost nedrept.", Erik Lincar, antrenor Damila Măciuca

Ca şi în Cupă, la Lupac, Damila a fost la un pas să câştige la „masa verde”, pentru că medicul gazdelor întârzia la joc, însă acesta a ajuns cu 8 minute întârziere din cele 15 permise de regulament şi partida a început cu întârziere. Lincar a pregătit o surpriză, lăsându-l pe bancă pe B. Geantă şi titularizându-l pe Voinea, care reuşise două goluri în primele două etape.
Fundaşul Ionuţ Popa a marcat unicul gol al meciului în minutul 18, cu o lovitură de cap, după un corner. Apoi, vâlcenii s-au jucat cu ocaziile şi Ad. Popa de două ori, Voinea şi Codin au ratat ocazia de a majora scorul. Pe final, maramureşenii au forţat egalarea, au avut o bară în ultimul minut, dar Damila a bifat al treilea succes consecutiv, rezultat care menţine echipa vâlceană pe un surprinzător loc 2, promovabil.
Neînvins de când a preluat Damila, Lincar spune că echipa sa a făcut cel mai bun meci din acest sezon. „A fost cel mai bun joc făcut de noi până acum, echipa a arătat o determinare extraordinară, ne-am creat multe ocazii, dar am ratat şi pe final puteam fi egalaţi, dar cred că ar fi fost nedrept. Obiectivul nostru nu este promovarea, dar sper să o ţinem tot aşa. Conducerea clubului ne oferă toate condiţiile pentru performanţă, jucătorii sunt cu salariile la zi, primele le primesc după meciuri şi sunt mulţumiţi. Ştiu că nu am pierdut de mult, dar nu ne interesează statistica, va veni şi momentul când vom pierde”, a spus tehnicianul Erik Lincar.
Damila nu a mai pierdut în campionat în ultimele 20 de jocuri disputate, 17 în sezonul trecut în Liga a 3-a şi cele trei din actualul sezon, în al doilea eşalon. Ultimul eşec al măciucanilor datează din turul sezonului trecut, pe 12 noiembrie, la Vişina Nouă.
Damila va juca marţi, de la ora 21.30, în şaisprezecimile Cupei, la Ploieşti, pe Stadionul Ilie Oană, cu Petrolul, un meci în care alb-verzii au şanse minime de a părăsi terenul neînvinşi. Deşi Damila a fost prima echipă extrasă din urmă şi trebuia să fie organizatoare, televizarea meciului de către DigiSport 1 a condus automat ca jocul să se dispute pe terenul clubului care dispune de nocturnă, Petrolul. „Ne jucăm şansa noastră, aşa mică, cum este ea. Este posibil să apară şi modificări în echipă, sâmbătă vom juca cu FC Bihor şi pentru noi, campionatul este mai important” a spus Erik Lincar.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...