Sub Lupă

Olteni cercetaţi pentru evaziune fiscală de 1,5 milioane lei în afaceri de tip leasing auto

Poliţiştii vâlceni au efectuat percheziţii domiciliare, precum şi la sediile şi punctele de lucru ale unor firme din Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Ioneşti – Vâlcea şi Pleşoiu - Olt

Marţi dimineaţă (9 mai), poliţiştii din Vâlcea au efectuat şase percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi judeţele Olt şi Vâlcea, la persoane cercetate pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 1.500.000 de lei.

Percheziţiile s-au desfăşurat pe raza localităţilor Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, comuna Ioneşti - judeţul Vâlcea şi comuna Pleşoiu - judeţul Olt, la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi la domiciliile persoanelor bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală în domeniul leasing auto, prin care s-ar fi produs bugetului de stat un prejudiciu estimat la 1.500.000 de lei. În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate mai multe documente contabile în vederea probării faptelor cercetate.
Ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
Din investigaţiile efectuate a reieşit faptul că, în perioada anilor 2010 – 2011, persoanele în cauză nu ar fi evidenţiat în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate. Totodată, aceştia ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţilor comerciale operaţiuni fictive, care nu au existat în realitate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...