Sub Lupă

Primarul din Eşelniţa - Mehedinţi, reţinut pentru 24 de ore după ce a prejudiciat primăria cu 1,5 milioane lei

În această dimineaţă, poliţiştii din Mehedinţi au făcut 5 percheziţii la persoane bănuite de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înşelăciune şi falsuri, prin care ar fi cauzat un prejudiciu pe aproape 1,5 milioane lei, unei instituţii.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2015, reprezentanţii unei instituţii ar fi efectuat decontări ilegale pe baza unor situaţii de lucrări nereale, ar fi schimbat destinaţia fondurilor alocate şi ar fi folosit în interes personal bani din casieria unităţii pentru care fie ar fi prezentat documente justificative false, fie nu ar fi depus niciun document justificativ.

De asemenea, în 2013, ar fi înstrăinat 2 terenuri aflate în proprietatea instituţiei publice, fără ca în realitate să fi fost plătită contravaloarea acestora şi fără să se opereze tranzacţia în documentele de evidenţă ale instituţiei. Prejudiciul cauzat instituţiei a fost estimat la 1.500.000 de lei. Primarul localităţii Eşelniţa, Ioan Ciuru, a primit o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul contabilei primăriei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...