Inedit

Lucrare de licenţă: Avion cu celule solare

Un student al Facultăţii de Inginerie Electrică din Craiova a realizat un proiect inedit pentru lucrarea de licenţă. A construit în laboratorul de inginerie aerospaţială din Craiova un avion uşor, care funcţionează pe baza celulelor solare.

Artur Creţu este student în ultimul an la Facultatea de Inginerie Electrică din Craiova. A venit din Chişinău şi nu vrea să plece curând din Craiova. Vrea să facă şi cursurile de master, tot în cadrul aceleiaşi facultăţi. Când profesorul îndrumător i-a propus să realizeze acest avion pentru lucrarea de licenţă nu s-a îndoit nicio secundă că nu va reuşi. Mai bine de un an a lucrat la acest proiect. "Am văzut totul ca pe un scop care trebuie îndeplinit, nu mi-am pus întrebarea dacă reuşesc sau nu. Trebuia să reuşesc. Şi am început, iar anul trecut, pe la sfârşitul primului semestru am vorbit cu domnul profesor şi am ales anume domeniul pentru care aş face licenţa, după care am început partea de proiectare", spune studentul.

Profesorul îndrumător recunoaşte că a avut mare încredere în student. Numai că nu aveau bani pentru acest proiect şi au fost ajutaţi de oameni de afaceri din Craiova. Profesorul susţine că acest avion solar este unic în ţară. Avionul, după ce va fi prezentat la licenţă, va rămâne în dotarea laboratorului facultăţii.

Colegii studentului inventator spun că proiectul a necesitat foarte multă muncă şi nu s-ar fi riscat să se apuce de o asemenea lucrare. Întreaga investiţie a fost de 5.000 de lei, bani proveniţi din sponsorizări.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...