Sport

Vicepreşedintele Senatului, concurent la Memorialul “Octavian şi Viorica Enescu”

Din tribună, l-au încurajat Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, Preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, prefectul Florian Marin şi parlamentarii PSD Vâlcea

Stadionul municipal din Râmnicu Vâlcea a găzduit, sâmbătă, 6 mai, cea de-a zecea ediţie a Memorialului “Octavian şi Viorica Enescu”. Tradiţionalul concurs de atletism a fost organziat de ACS Proolimpic, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Federaţia Română de Atletism şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Vâlcea.

“Am participat la deschiderea concursului alături de doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, prefectul judeţului, Florian Marin, şi de colegii mei parlamentari PSD. Memorialul aduce un omagiu foştilor mari antrenori vâlceni de atletism, soţii Octavian şi Viorica Enescu, care au pregătit zeci de campioni naţionali şi internaţionali. Aşa cum este prevăzut în programul de guvernare PSD, sportul este o ramură importantă pe care se pune accent, iar măsurile luate sunt pentru încurajarea, dezvoltarea şi susţinerea acestui domeniu. Felicit organizatorii şi pe primarul municipiului, Mircia Gutău, pentru susţinerea şi implicarea în desfăşurarea evenimentului! Felicit sportivii pentru premiile câştigate şi le doresc să lupte pentru a atinge cele mai înalte trepte ale performanţei”, a declarat deputatul Eugen Neaţă.

Claudiu Manda a alergat la Vâlcea în proba de 100 metri masters

Vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, a participat sâmbătă la proba de masters din cadrul ediţiei a X-a a Memorialului Octavian şi Viorica Enescu. De asemenea, şi ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a fost în tribuna din Zăvoi, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, de prefectul de Vâlcea, Florian Marin, precum şi de parlamentarii vâlceni Eugen Neaţă, Daniela Oteşeanu, Vasile Cocoş, Popa Ovidiu şi Bogdan Matei.
Tradiţionalul concurs de atletism a cuprins 24 de probe la open, masters, juniori III şi copii şi a fost organziat de ACS Proolimpic Rm. Vâlcea (prin Alina Enescu), Federaţia Română de Atletism, Asociaţia Judeţeană de Atletism Vâlcea, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport.

“Memorialul Octavian şi Viorica Enescu este primul concurs de atletism al anului în aer liber. Vine toată lumea bună a atletismului, în tribună sunt foşti medaliaţi europeni şi mondiali, avem premii în bani pentru cei clasaţi pe podium, avem cupe de lut, făcute special la Horezu.”
- Alina ENESCU, coordonator ACS Proolimpic Râmnicu Vâlcea.

Campioana europeană şi mondială Ionela Tîrlea, descoperită de Viorica Enescu

Memorialul de la Vâlcea aduce un omagiu foştilor mari antrenori vâlceni de atletism, soţii Octavian (1933-2006) şi Viorica Enescu (1945-2015), care au pregătit zeci de campioni naţionali şi internaţionali.
Octavian Enescu (1933-2006) a fost unul dintre cei mai cunoscuţi tehnicieni ai atletismului românesc, specializat în principal în probele de sprint. “Nea Bobo”, cum îl alintau apropiaţii, a avut o carieră plină de satisfacţii, printre atletele de renume internaţional numărându-se Viorica Şuică, cea care avea să-i devină ulterior soţie. Viorica Enescu (1945-2015) a câştigat sute de medalii naţionale, ca sportivă devenind apoi antrenoare, într-o viaţă dedicată sportului de performanţă. Cea mai mare reuşită a sa a fost descoperirea şi lansarea în carieră a Ionelei Tîrlea, devenită vicecampioană olimpică şi campioană europeană şi mondială. Antrenoarea emerită Viorica Enescu a pregătit-o timp de 13 ani pe Ionela Tîrlea, pe care a descoperit-o la un salon de înfrumuseţare, unde îşi însoţea mama.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...