Sub Lupă

Modernizare de mântuială, la Terpeziţa-Dolj

Fântâni fără scripeţi, lanţuri şi găleţi

Investiţii după ureche într-o comună din Dolj. Primăria din Terpeziţa a "modernizat" 30 de fântâni, dar mai mult de jumătate din ele nu au scripeţi, lanţuri şi găleţi.

Acestea au fost modernizate în urmă cu doi ani cu 300.000 de lei, dar situaţia nu s-a schimbat cu mult nici acum. Fântânile sunt amplasate în câmp, iar mai mult de jumătate nu au scripeţi, lanţuri şi găleţi. Investiţia din comuna doljeană Trepeziţa a fost făcută din banii publici. Fântânile fără scripeţi, lanţuri şi găleţi au atras imediat atenţia şi Curţii de Conturi, iar în 2015 a venit în control. În urma verificărilor, au ieşit la iveală o serie de nereguli, iar firma care a executat aşa zisa lucrare a trebuit să returneze o parte din bani. „Eu nu am nimic să îmi reproşez, aşa că nu înţeleg care este problema. Curtea de Conturi a venit în control, iar o parte din bani au fost returnaţi primăriei de către firma care a executat lucrarea. Scripeţii, lanţurile şi găleţile s-au furat în urmă cu doi ani. Actuala conducere a Primăriei Terpeziţa trebuie să aloce bani şi să le pună din nou. Nu văd care este problema. Fântânile din câmp au fost modernizate pentru crescătorii de animale“, a spus Constantin Popa, fostul primar al comunei Terpeziţa.

Actualul primar al comunei Terpeziţa susţine că hoţii sunt de vină pentru această situaţie, însă va remedia în scurt timp problema. „Investiţia nu a fost realizată pe mandatul meu, însă, din câte ştiu eu, tot este în regulă. Vom aloca bani de la buget şi vom cumpăra scripeţi, lanţuri şi găleţi. Dacă aveam 300.000 de lei poate făceam alte investiţii, însă nu pot fi eu tras la răspundere pentru ce au făcut alţii. Curtea de Conturi a venit în control, iar cine a greşit a plătit“, a declarat Virgil Gruia, primarul comunei Terpeziţa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

09.05.2017 - 09:48Ion Ion:Nu este singura comună în această situaţie.Şi în Orodel Dolj situaţia este la fel.Fântânile sunt acoperite,împrejmuite dar fără ciuturi şi apa netratată şi neverificată,deşi este consumată şi de bebeluşi.

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...