Inedit

Şedinţa Comisiei Barourilor de Est din cadrul Federaţiei Barourilor din Europa, la Craiova

Baroul Dolj a organizat azi şedinţa Comisiei Barourilor de Est a Federaţiei Barourilor din Europa, care a avut loc la sediul Facultăţii de Drept din Craiova şi la care au participat reprezentanţi ai barourilor din Albania, Bulgaria, Germania, Grecia, Luxemburg, Republica Moldova, Polonia, Serbia şi România.

Decanul Facultăţii de Drept din Craiova, prof. univ. dr. Sevastian Cercel, a deschis lucrările şedinţei, după care doamna Stanca Gidro, preşedintele Comisiei Barourilor de Est şi domnul Christoph Munz, vicepreşedinte, au prezentat activitatea Federaţia Barourilor din Europa, beneficiile membrilor federaţiei, rolul, importanţa şi proiectele Comisiei Barourilor de Est.

În alocuţiunea sa, domnul decan Lucian Bernd Săuleanu a mulţumit participanţilor pentru efortul de a se deplasa la Craiova şi a subliniat importanţa cooperării internaţionale pentru dezvoltarea profesiei de avocat.

În continuare, au fost discutate problemele comune ale avocaţilor din barourile est-europene şi propuneri de acţiune comună prin intermediul Federaţiei Barourilor din Europa, toţi participanţii care au luat cuvântul fiind de acord că, indiferent de ţară şi barou, problemele avocaţilor sunt aceleaşi şi pot fi rezolvate prin întreţinerea bunelor relaţii, prin solidaritate şi prin acţiuni comune.

Şedinţa a fost rezultatul bunelor relaţii de cooperare internaţională pe care Baroul Dolj le are cu Federaţia Barourilor din Europa, pe de o parte şi cu barourile din estul şi sudul Europei, neafiliate la Federaţie, pe de altă parte. La şedinţă au participat decanii şi alţi reprezentanţi ai barourilor Chişinău, Dresda, Luxemburg, Nis, Tirana, Varşovia, Vidin, Salonic şi Zajecar. Din România au participat decanii barourilor Argeş, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Dolj. 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...