La Ţară

Un preţ bun: 15 lei kilogramul

Primele roşii româneşti au plecat spre pieţe din Izbiceni-Olt

Primele roşii româneşti care au ajuns deja, de câteva zile, în pieţele din Bucureşti şi Braşov sunt din localitatea olteană Izbiceni, comună renumită pentru numărul mare de legumicultori.


Localnicii, care obţin acum un profit destul de bun, ţinând cont că le dau la en gros cu 15 lei kilogramul, au şi cheltuit foarte mulţi bani pentru întreţinerea solariilor când temperaturile era foarte scăzute, cu centrale şi tunuri de căldură. "Foarte, foarte multă muncă.” “Cum decurge o zi din viaţa dvs.?” “Ne trezim de dimineaţă, bem cafeaua, plecăm la muncă mai mâncăm la 9, la 10 şi iar plecăm la muncă şi tot aşa.” “Sunteţi munţumită de producţia de anul acesta?” “La vremea care a fost, suntem mulţumiţi deocamdată", spune Gina Petcu, legumicultor.

Legumicultorii care nu au încălzit solariile vor scoate prima producţie peste două săptămâni. Primarul din localitate este foarte mândru că primele roşii româneşti care au ajuns în pieţele din ţară sunt din Izbiceni. "În Izbiceni există o tradiţie. Dacă nu sunem cei mai buni, nu existăm. Aşa că... Suntem aici la o familie care face cinste comunei Izbiceni şi ei sunt primii producători care au ajuns pe piaţă", susţine, Marian Gulie, primarul din Izbiceni.

În localitatea Izbiceni au fost ridicate de legumicultori peste 500 de solarii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...