Special

Performanţe ale vâlcenilor la Olimpiadele de limba română

La Olimpiadele Naţionale de Limba şi Literatura Română şi Lectura ca Abilitate de Viaţă, elevii vâlceni au făcut o surpriză foarte plăcută, obţinând foarte multe premii şi menţiuni. Astfel, după ce anul trecut Vâlcea a fost gazda Olimpiadei Naţionale de Limba şi Literatura Română şi celei de Lectură ca Abilitate de Viaţă pentru elevii de gimnaziu, anul acesta etapele naţionale ale celor două competiţii s-au desfăşurat la Deva, în perioada 19 -22 aprilie 2017.

Lotul judeţului Vâlcea a fost alcătuit din cinci elevi, patru calificaţi la Olimpiada de Limba şi Literatura Română şi doi, la Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viaţă (OLAV), eleva Dogaru Alexia calificându-se la ambele concursuri naţionale.

Bucuria a fost imensă la afişarea rezultatelor, iar îmbrăţişările copiilor din Vâlcea şi exclamaţiile de fericire nu mai conteneau deoarece toţi erau afişaţi cu medii foarte mari, aspirând la ocuparea unui loc pe podium.


Aşteptările s-au confirmat, elevii obţinând următoarele rezultate:

- Premiul I – Olimpiada Naţională „Lectura ca Abilitate de Viaţă”, Gruiţoiu Ana-Maria, clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială „Anton Pann”, pregătită de doamna profesoară Spiridon Elena;
- Premiu Special – Olimpiada Naţională „Lectura ca Abilitate de Viaţă”, Dogaru Alexia, clasa a VII-a, de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, pregătită de doamna profesoară Ioniţă Isabella.
- Premiul III – Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, Ilina Crina, clasa a V-a, de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Drăgăşani, pregătită de doamna profesoară Iordache Elena.
- Menţiune (MEN) – Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, Pănescu Petruţa, clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială „Take Ionescu”, pregătită de doamna profesoară Pascaru Mariana.
- Menţiune (MEN) – Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, Dogaru Alexia, clasa a VII-a, de la de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, pregătită de doamna profesoară Ioniţă Isabella.

Nu trebuie ignorat faptul că Eleva Dogaru Alexia, de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, a fost calificată şi a obţinut premii la ambele competiţii, confirmând faptul că perseverenţa şi seriozitatea se răsplătesc întotdeauna.

Şi elevii de liceu, participanţi la Olimpiada Naţională de Limba Română care s-a desfăşurat la Alba-Iulia în perioada 25-29 aprilie, s-au întors cu rezultate bune, astfel:

- Menţiune (MEN) – Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, Croce Giulia, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, pregătită de doamna profesor Constantinescu Lavinia.
- Premiu Special – Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, Bărbulescu Miruna, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, pregătită de doamna profesor Ioniţă Isabella.

Dar, olimpiadele şi concursurile naţionale de limba română abia au început. Urmează să se desfăşoare Olimpiada Naţională de Lingvistică, la Bucureşti, Concursul Naţional „Ionel Teodoreanu”, la Iaşi, Concursul Naţional „Cultură şi Spiritualitate” (română + religie), la Suceava, şi Concursul Naţional „Cultură şi Civilizaţie în România” (română, istorie socio-umane şi religie), care se va desfăşura în Rm. Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...