Special

Turiştii au dat marea pe zona montană din Gorj

În vacanţa de 1 Mai, la mănăstire şi peşteră

Au fost şi turişti care au preferat să petreacă vacanţa de 1 Mai în staţiunile din Gorj, şi nu în staţiunile de pe litoral. Aici au vizitat mănăstirile şi peşterile din Baia de Fier şi Polovragi. Cei mai mulţi dintre turişti au fost din capitală. Aceştia s-au bucurat şi de o plimbare cu un atelaj tras de un... măgar. La cârmă se afla chiar ciobanul Ghiţă.

Pentru majoritatea turiştilor de la peştera Muierilor, situată în comuna recent declarată staţiune de interes local, Baia de Fier, plimbarea cu atelajul tras de măgăruş a fost ceva inedit. "Ceva inedit. Nu ne-am mai plimbat cu aşa ceva. Nu am mai văzut de mult măgăruşi", spune Dora Mitruţ, una dintre turiste.

Fiecare a plătit pentru cursă cât a dorit. "Nu prea vin turiştii. Probabil că nu sunt pe aceeaşi lungime de undă. De ce? Ar vrea soţia, nu vrea soţul... şi invers. Ar vrea copiii, nu vor părinţii. Cât costă o călătorie? Fiecare cât doreşte", spune Ghiţă Ciobanu, proprietarul măgăruşului.

Turiştii au vizitat mănăstirile din zonă şi peşterile. Aceştia susţin că au preferat muntele şi nicidecum staţiunile de pe litoral.

Cea mai căutată a fost Peştera Polovragi. Peştera găzduieşte o colonie de hibernare de aproximativ 300 de lilieci de peşteră din Ordinul Microchiroptera, Genul Rhynophus, numit popular liliacul cu potcoavă, graţie formei de potcoavă a pliului ce le înconjoară nasul. Liliecii nu au nevoie de ochi pentru a vâna ţânţarii cu care se hrănesc. Ei emit o mulţime de „strigăte” imperceptibile de către urechea omului. Vacanţa turiştilor se va încheia mâine.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...