Special

Finala Campionatului Naţional Şcolar de Orientare, la Rm. Vâlcea

În perioada 28 - 30.04.2017, s-a desfăşurat la Băile Olăneşti şi în împrejurimile municipiului Rm. Vâlcea finala Campionatului Naţional Şcolar de Orientare Sportivă, ediţia a XXVII-a şi Marele Premiu al Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti, organizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale prin Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, în parteneriat cu Federaţia Română de Orientare, Palatul Copiilor Rm. Vâlcea, Clubul Eco-Sport Rm. Vâlcea şi DJTS Vâlcea.

La eveniment au luat parte câştigătorii fazelor judeţene ale acestui campionat, reprezentând 34 de judeţe cu un număr de 138 de participanţi (legitimaţi şi nelegitimaţi), pe categorii de vârstă, 10-18 ani, băieţi şi fete, majoritatea desfăşurându-şi activitatea la cercurile de orientare de la cluburile şi palatele copiilor din ţară.

În cele 3 zile de competiţie, s-au parcurs 3 etape: Sprint, Medie Distanţă şi Lungă Distanţă, în echipaje formate din 2, 3 sau 4 sportivi, coordonaţi de un cadru didactic.

"Felicitări tuturor câştigătorilor primei ediţii a evenimentului «Cupa Băile Olăneşti la Orientare», dar şi tuturor participanţilor, spectatorilor şi organizatorilor", a declarat Sorin Vasilache, primarul oraşului Băile Olăneşti.

De asemenea, copiii s-au bucurat şi de frumuseţea locurilor vâlcene, având oportunitatea de a fi în natură şi de a respira aer curat.

Acest sport a solicitat logica, atenţia, intuiţia, capacitatea participanţilor de a lua decizii rapide, încrederea şi voinţa, pe termen lung, urmărind pregătirea pentru viaţă a copiilor, informaţiile dobândite aici fiind de un real folos în situaţiile concrete ale vieţii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...