Inedit

O nouă cultură în comuna Călăraşi -Dolj

Au renunţat la pepeni pentru căpşune

Tot mai mulţi producători de pepeni din localitatea doljeană Călăraşi au renunţat la aceste culturi şi anul acesta au cultivat căpşuni. Şi asta pentru că cei mai mulţi dintre cei peste 40 de producători au muncit în Spania şi Olanda şi au învăţat cum se cultivă căpşunii.

Florin Nanu a muncit peste 10 ani în Spania. A învăţaţ de acolo cum se cultivă căpşunii, cum se recoltează. A adus de acolo câţiva stoloni şi acum are o plantaţie de un hectar. Nu ar mai cultiva niciodată pepeni, aşa cum a făcut până acum doi ani, pentru că este vorba despre muncă multă şi tot timpul există riscul ca producţia să nu fie aşa cum îşi doreşte, în plus, pepenii au un preţ mai mic în comparaţie cu căpşunele.

"Specializarea am făcut-o în Spania. Vreo 10 ani de căpşuni în Spania şi văzând, culegând, plăcându-ne această muncă, încercăm să facem ceva în România", spune bărbatul.

Acesta nu este singurul producător de căpşune din Călăraşi. Majoritatea vecinilor lui au aplicat ce au învăţat în Spania şi Olanda.

Primarul localităţii susţine că numărul producătorilor de căpşuni a ajuns la 40. "Oamenii au început să planteze mai mult căpşune. După ce au ieşit în afară, după ce au văzut cât de rentabilă e această cultură, şi, sigur, cum sunt ei ambiţioşi şi foarte muncitori, şi-au pus în cap să înfiinţeze şi ei aceste culturi", spune Vergică Şovăilă, primarul din Călăraşi.

În judeţul Dolj s-au cultivat anul acesta căpşuni pe o suprafaţă de 40 de hectare, cu 14 hectare mai mult ca anul trecut.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...