Special

Singurul brand din Olt

Prunele de la Leleasca, distruse de ger

Celebrele prune de Leleasca, singurul brand întregistrat în judeţul Olt, au fost distruse în proporţie de 80 % din cauza gerului. Oamenii susţin că au încercat să mai salveze o parte din recoltă şi au făcut focul, dar nu au reuşit. Autorităţile susţin că din în anul 1996 nu a mai fost un astfel de ger.
  
Prunii din livadă au început să se usuce, iar cei care încă mai au frunze nu vor mai rezista mai mult de două săptămâni. „Nu este nimic pe pom. I-a atacat definitiv bruma. Nu mai are nimic. Nu vom face anul acesta prune uscate”, spune Miora Stamatoiu, una dintre localnicele din Leleasca-Olt.

Oamenii din Leleasca susţin că în următoarele două săptămâni fructele se vor înnegri, iar frunzele vor păli şi vor cădea. Recolta de anul acesta este compromisă în proporţie de 80%. „Cred că în proporţie de 80% sunt afectate. Vom vedea pe parcurs cum vor evolua dacă mai rămân, dacă nu mai rămân. Aşa a mai fost în anul 1996”, spune Selescu Vasilică, primarul din comuna Leleasca.
 
Prunele de Leleasca sunt singurul brand înregistrat din judeţul Olt şi se vând în marile magazine din toată ţara. După culegere, acestea sunt afumate în cuptoare speciale, confecţionate de localnici.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...