Inedit

După Folarex, o altă invenţie

Dispozitiv de prevenire a incendiilor la autoturisme

Inventatorul îngrăşământului natural din Izbiceni-Olt se face remarcat din nou, de data asta lucrând la dispozitivul de prevenire a incendiilor la autoturisme

Inventatorul a depus actele necesare la OSIM pentru înregistrarea mărcii la un dispozitiv de prevenire a incendiilor şi speră să aibă acelaşi succes ca şi în cazul Folarex, unde a obţinut numeroase medalii.

„Acum am înregistrat o nouă invenţie. Este vorba de un dispozitiv pentru prevenirea incendiilor la autoturisme. Am făcut demersuri pentru înregistrarea invenţiei la OSIM, însă toate propunerile de invenţii trec pe la Centrul de Invenţie Craiova. Cu acest dispozitiv, maşina nu va mai lua foc. Este vorba despre un extinctor care se pune în poziţie verticală în portbagaj, la care se ataşează un furtun antiincendiu, care merge până sub capota maşinii. Când şoferul simte miros de fum, fuge în spate la portbagaj şi declanşează extinctorul, fiind pulverizat sub capotă oxidul de carbon”, spune inventatorul Dobre Puţinelu.

Acesta a devenit cunoscut după ce a inventat Folarexul. Îngrăşământul creat de agricultorul din Izbiceni a fost apreciat la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva din 2015, dar şi la Bruxelles, unde olteanul a primit medalia de argint. Îngrăşământul natural produs şi testat în solarul familiei de la Izbiceni a fost brevetat în 2014.

Aşadar, îngrăşământul natural complex concentrat, în formulă lichidă, denumit şi Folarex, este obţinut dintr-un amestec format din mai multe componente naturale rezultate în urma creşterii animalelor, respectiv din gunoi de grajd, provenit de la bovine şi de la ovine, gunoi de găină, gunoi de porumbel şi apă. Procedeul de obţinere se realizează prin extracţia lichidului din amestecul de dejecţii semisolide provenind de la animale de fermă şi folosirea soluţiei rezultate ca îngrăşământ lichid. Partea solidă din amestecul de dejecţii, rămasă după extracţia soluţiei nutritive, este, de asemenea, folosită ca îngrăşământ natural, prin amestecarea cu turbă şi sterilizarea cu un pistol cu flacără.

Acesta poate fi comandat pe internet, pe pagina de socializare a inventatorului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...