Special

Ziua porţilor deschise, oieritul montan românesc - cooperarea cu Franţa

Reunire a oierilor montani la Călimăneşti

Federaţia Oierilor de Munte din România, Federaţia PROAGRO, Asociaţia AGROM-RO şi Asociaţia Agricolă ŢARA LOVIŞTEI, cu sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea şi Primăria oraşului Călimăneşti, au organizat sâmbătă, 22 aprilie 2017, la Centrul de Congrese şi Expoziţii Nord Oltenia din Călimăneşti, evenimentul „Ziua porţilor deschise, oieritul montan românesc - cooperarea cu Franţa”, cu participarea reprezentanţilor asociaţiei profesionale ROMselection din Franţa.

Alături de specialişti şi crescători de animale, la eveniment au participat ambasadorul Franţei în România, domnul François Saint Paul, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin, deputaţii Eugen Neaţă, Daniela Oteşanu, Ovidiu Popa, senatorul Matei Bogdan, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale.

În cadrul evenimentului a fost organizată o expoziţie de ovine, cu prezentarea produşilor rezultaţi în urma încrucişării berbecilor din rasele VENDEENI şi ALBA de MASIVUL CENTRAL cu femele din rasele Ţurcană şi Ţigaie, prezentarea de rase şi produşi din rasele autohtone şi o conferinţă cu prezentarea concluziilor privind implementarea Protocolului de colaborare a Federaţiei Oierilor de Munte din România cu ROMselection (Franţa), în Proiectul de producere a cărnii de oaie pentru piaţa vestică.

“Am avut deosebita plăcere de a participa la evenimentul «Ziua Porţilor Deschise Oieritul Montan Românesc - Cooperare cu Franţa», organizat de Asociaţia Agricolă «Ţara Loviştei» cu sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea şi Primăria oraşului Călimăneşti. Creşterea şi exploatarea ovinelor denumită păstorit sau mai corect oierit, reprezintă în mod cert una dintre cele mai vechi ocupaţii ale omenirii. În calitate mea de parlamentar, asigur pe această cale pe toţi cei implicaţi în sectorul agricol, că îmi voi canaliza atenţia şi îi voi sprijini în toate proiectele întreprinse benefice dezvoltării acestui domeniu de activitate şi judeţului. Felicit preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, pe domnul primar al oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu, şi pe cei implicaţi în organizarea pentru reuşita frumosului eveniment!“, a declarat deputatul Eugen Neaţă.

“Fiind parteneri la acest eveniment, simt că lucrurile încep să se mişte aici, la Seaca. Vom mai organiza evenimente la Seaca, îi vom da centrului utilitatea ce trebuia să i se dea de la început. Mă voi implica personal în bunul mers al Centrului Seaca”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...