Ultima Oră

Râmnicu Vâlcea:

Toate ofertele pentru privatizarea Oltchim au fost acceptate

În urmă cu doar câteva minute au fost deschise cele patru oferte pentru achiziţionarea acţiunilor combinatului Oltchim

Primul plic deschis în prezenţa şefului OPSPI, Remus Vulpescu şi a comisiei a fost cel al lui Dan Diaconescu, liderul PP-DD, care a oferit suma de 203.449.548 de lei pentru pachetul de acţiuni, numai pentru cumpărare individuală. Dan Diaconescu a declarat că nu există nicio condiţionare şi că şi-ar dori ca aceşti bani să ajungă direct la salariaţi sau ca şi capital circulat.

Acţionarul minoritar, PCC SE au oferit numai în varianta cumpărării în bloc a celor trei active, pentru pachetul de acţiuni, preţul de 13 milioane de lei, echivalentul a 2.998.528 euro.Pentru creanţa AVAS, oferta celor de la PCC SE este de peste 13,4 milioane lei. Creanţa are o valoare de 250 de milioane de euro.Pentru creanţa Electrica, reprezentanţii acţionarului minoritar al Oltchim oferă pentru varianta de comercializare doar în bloc suma de 13.443.603 lei.

Cel de-al treilea ofertant, reprezentanţii Chimcomplex Borzeşti au optat pentru cumpărarea individuală a pachetului de acţiuni cu suma de 18,8 milioane de lei, iar pentru cumpărarea în bloc preţul de 221,4 milioane de lei.

Reprezentanţii Aisa Invest au optat pentru pachetul de acţiuni, în varianta individuală. Aceştia oferă suma de 30 de milioane de lei, dar nu ofertează pentru achiziţia în bloc. Deocamdată Remus Vulpescu a declarat că nu se poate vorbi de un câştigător, toate ofertele urmând să fie analizate în detaliu.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...