Administraţie

Veşti bune pentru pacienţi

CJ Dolj cumpără echipamente pentru sala de operaţii a Clinicii de Cardiologie

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a semnat, joi, contractul de finanţare pentru un demers cu o valoare eligibilă totală de aproximativ 1,5 milioane de euro, prin care vor fi achiziţionate echipamente moderne în vederea dotării unei săli de operaţii a Clinicii de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară.

„Am reuşit astfel să câştigăm un proiect în valoare de aproape 1,5 milioane de euro, sumă din care Consiliului Judeţean Dolj şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova le revin 770.000 de euro, bani pe care îi investim în domeniul sănătăţii. Mai precis, fondurile vor fi utilizate pentru dotarea unei săli de operaţii din Clinica de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară, structură medicală pe care anul acesta o vom finaliza”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, dr. Bogdan Fănuţă, a precizat: „Proiectul Consiliului Judeţean Dolj privind Clinica de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară include şi amenajarea a două săli de operaţii, care, bineînţeles, trebuie să fie dotate cu echipamentele necesare, în două etape, aşa cum am convenit. Un prim pas îl facem prin intermediul acestui demers cu finanţare din fonduri europene, care va asigura dotările pentru una dintre sălile de chirurgie cardiovasculară, în timp ce pentru cea de-a doua au fost deja alocaţi bani, prin bugetul CJ Dolj pentru 2017, în vederea iniţierii procedurilor. Ca urmare a achiziţiilor care vor fi făcute prin acest proiect, vom avea, la finalul său, o sală de operaţii perfect funcţională”, a spus managerul spitalului.

Pe lista echipamentelor care vor fi achiziţionate, în cadrul acestui demers, pentru Clinica de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară se regăsesc: sistemul de masă de operaţie cu accesorii de chirurgie vasculară, lampă de operaţie cu satelit şi cameră video integrată, aparat de anestezie de înaltă performanţă, cu monitor pentru funcţiile vitale, pompă de circulaţie sangvină extracorporală şi aparat de monitorizare pentru perfuzie cerebrală.

Clinica de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară reprezintă o iniţiativă finanţată cu fonduri din bugetul propriu al CJ Dolj, cu o valoare de peste 6 milioane de euro, care include construirea clădirii prevăzute cu propriul bloc operator şi saloane pentru pacienţi, amenajarea depozitului de gaze medicale, asigurarea alimentării cu energie electrică a noii structuri, achiziţionarea unui grup electrogen pentru consumatorii vitali, dar şi procurarea dotărilor necesare funcţionării noii structuri medicale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...