Eveniment

Sirenele vor suna în toate localităţile judeţului Olt

Vineri, în toate localităţile din judeţul Olt vor fi pornite echipamentele din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

În data de 21 aprilie, în intervalul orar 10.00-12.00, va fi declanşat mecanismul de înştiinţare a autorităţilor privind iminenţa producerii unor evenimente deosebite şi vor fi acţionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populaţiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice. Pe timpul exerciţiului vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor. În perioada vizată, locuitorii judeţului Olt vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare.

„Alarmarea populaţiei de pe teritoriul judeţului Olt se poate executa cu ajutorul a 262 de sirene de alarmare, de diferite tipuri şi puteri, dintre acestea 178 sunt sirene electrice, 84 sirene electronice şi două sirene dinamice. Sirenele electronice şi dinamice sunt mijloace moderne de alarmare, prin intermediul acestora se pot transmite şi mesaje voce, preînregistrate şi au surse alternative de alimentare cu energie”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...